Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο κρητικός επιχειρηματίας με περιουσία 52,6 εκατ. ευρώ

1

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της περιπέτειας που έχει ο Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος – όπως αποκάλυψε η τοπική ιστοσελίδα  candianews.grείναι ο  επιχειρηματίας που απήχθη το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης (τα αδέλφια Μανώλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέχουν το  26% και 24% αντιστοίχως της εταιρίας).

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, ενώ η περιουσία του, μόνο από τις μετοχές που κατέχει στην εταιρεία εκτιμάται σήμερα στα 52,6 εκατ. ευρώ. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης (ΠΛΑΚΡ) στο Ελληνικό χρηματιστήριο είναι σήμερα 219 εκ ευρώ.

Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγωνία στην Κρήτη: Απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιος είναι ο προδότης;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ): «Θα ψηφίσω με σφιγμένο στομάχι τα μέτρα, αλλιώς θα πάω μοναχός στο Άγιο Όρος» (video)

BLOOMBERG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις

DESIGN
ARCHITECTURE &

Όλες οι ειδήσεις

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ενώ οικογένεια με περιουσία 200 μύρια είναι όλοι εκεί αγαθές παρθένές…
    χαχαχα

    τελικά πολλοί πούστηδες έχουν επώνυμο που τελειώνει σε άκης και
    δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ασχοληθεί η ΕΛΑΣ με τέτοια λαμόγια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

STORIES
BLOOMBERG

Όλες οι ειδήσεις