• Business

    ΔΕΠΑ: Έντονο ενδιαφέρον για νέες προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου

    • NewsRoom
    ΔΕΠΑ

    Θεόδωρος Κιτσάκος, CEO της ΔΕΠΑ


    Ιδιαίτερη σημασία στην προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου φαίνεται πως δίνει ξανά η ΔΕΠΑ, η οποία ανακοίνωσε την συμφωνία συνεργασίας με την Gastrade με αντικείμενο τη συμμετοχή της στο έργο του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας επιχείρησης αερίου Θ. Κιτσάκος και ο διευθύνων σύμβουλος της Gastrade Κ. Σπυρόπουλος υπέγραψαν τη συμφωνία η οποία έχει ως αντικείμενο τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο Έργο Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος “Τερματικό ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας” που αναπτύσσει η GASTRADE στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

    Η Συμφωνία προβλέπει τα επόμενα βήματα για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE καθώς και τις κοινές προσπάθειες των μερών για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του Έργου.

    Το Έργο θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της ΝΑ Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών καθώς και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων.

    Η αύξηση της προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου φαίνεται πως αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΠΑ για τα πλάνα επέκτασής της στο εσωτερικό της χώρας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προβεί σύντομα σε διεθνή διαγωνισμό προμήθειας φυσικού αερίου για την περίοδο  2018 – 2020.

    Σε αυτόν θα συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, φαίνεται πως η απόφαση ενδιαφέρει και την κυβέρνηση, ενόψει και του επικείμενου ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ELFE: Πάνω από 90 εκατ. ευρώ το χρέος στη ΔΕΠΑ-Διακόπηκε η παροχή αερίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χοντραίνει το παιχνίδι στο φυσικό αέριο. Τι θα κάνει η ΔΕΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ