• Business

    Το ΧΑ «σηκώνει» το ανάστημά του μετά το τραπεζικό sell-off

    rio


    Σε ανοδική πορεία κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με διάθεση να ξεχάσει τα επίπεδα των 820 μονάδων, όπου βρέθηκε χθες. Σε αυτή την πορεία ανάκαμψης συμβάλλουν οι τράπεζες και αρκετά blue chips από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

    Η μεσοπρόθεσμη θετική εικόνα μεταβάλλεται επικίνδυνα, σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή. Ο Γενικός Δείκτης κινείται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 30 ημερών στην πρώτη σοβαρή διόρθωση τιμών που παρατηρείται μετά τον Απρίλιο και η πορεία του δείχνει ότι οι 810 μονάδες θα δοκιμαστούν λίαν συντόμως.

    Στο ταμπλό τώρα

    Ο Γενικός Δείκτης αντιδρά πάνω από τις 820 από τις οποίες «έπεσε» χθες, σημειώνοντας άνοδο 0,67% στις 824 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 8 εκατ. ευρώ.

    Σε ότι αφορά τον FTSE 25, σύμφωνα με την Fast Finance, βραχυπρόθεσμα η αγορά είναι υπερπουλημένη και μπορεί να δώσει αντίδραση. Οι 2153 μονάδες είναι η κοντινή και οι 2170 μονάδες η κύρια αντίσταση στην παρούσα φάση. Οι 2124 μονάδες σαν παλαιό υψηλό είναι η κοντινή στήριξη με επόμενο σοβαρό επίπεδο οι 2102 μονάδες.

    Οι τραπεζικές μετοχές πρωτοστατούν σε αυτή την αντίδραση μετά και το ισχυρό sell-off αυτής της εβδομάδας που ξεπέρασε το 8%, με την Eurobank να πρωταγωνιστεί σήμερα της ανόδου με κέρδη 3%. Κέρδη κατά 1,45% σημειώνει η ΕΤΕ, ενώ στο +0,95% βρίσκεται η Alpha Bank, και στο +1,29% η Πειραιώς.

    Από τον 25άρη, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Grivalia, Coca Cola και Motor Oil δέχονται κάποιες πιέσεις, ενώ άνοδο άνω του 1% σημειώνεται σε Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Attica Bank.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Τσακαλώτος: «Δεν μπορείς και δεν είσαι σοβαρός όταν συγκρίνεις την Ελλάδα με χώρες εκτός μνημονίων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σε πέντε δόσεις η εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ – Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν σε 3 εκατ. πολίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα «πράσα» πιάστηκαν εννέα εφοριακοί υπάλληλοι που έκρυβαν εισοδήματα έως και 577.000 ευρώ!



    ΣΧΟΛΙΑ