• Business

    ΑΑΔΕ: Που στήνονται τα «μεγάλα πάρτι της φοροδιαφυγής»-Οι περιοχές και τα επαγγέλματα που παρανομούν

    Παράνομες επιδοτήσεις ξενοδοχείων, «περίεργα» εμβάσματα αλλοδαπών στο εξωτερικό και o καθηγητής πανεπιστημίου που εξαπατούσε… επενδυτές


    Ανατροπές επεφύλασσαν τα αποτελέσματα των σαρωτικών προληπτικών ελέγχων της ΑΑΔΕ, καθώς ενώ θα περίμενε κανείς ότι η μη έκδοση αποδείξεων θα ήταν πιο συχνή στις Κυκλάδες και στις ταβέρνες όπου γίνονται και οι μεγαλύτεροι τουριστικοί τζίροι, τα στοιχεία δείχνουν άλλα.

    Τα ποσοστά παραβατικότητας έχουν μεταναστεύσει σε Ιόνιο και ηπειρωτική Ελλάδα, με τους κλάδους των μεταφορών, τα ενεχυροδανειστήρια αλλά και οι… παραγωγοί πάγου να εκτοπίζουν σε χαμηλότερες θέσεις παραβατικότητας τον κλάδο της εστίασης.

    Τα πρώτα αποτελέσματα, που αποτελούν ήδη αντικείμενο επεξεργασίας από τις ελεγκτικές υπηρεσίες εν όψει του δεύτερου γύρου, στοχευμένων ελέγχων, δείχνουν κατ’ αρχάς ότι η έντονη παρουσία των κλιμακίων της ΑΑΔΕ στο Αιγαίο (Επιχειρησιακό Σχέδιο «Αργοσαρωνικός- Κυκλάδες») έφερε για μια ακόμα φορά αποτελέσματα ήτοι μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης. Έτσι τα ποσοστά παραβατικότητας στο σύνολο των Κυκλάδων δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 20%.

    Τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας εντοπίστηκαν σε:

    Κέρκυρα: 59%
    Ζάκυνθος: 34%
    Κεφαλονιά: 32%
    Λάρισα: 32%
    Ρέθυμνο: 31%

    Έκπληξη προκαλούν και οι κλάδοι στους οποίους εμφανίζεται η μεγαλύτερη φορολογική παραβατικότητα. Έτσι πρώτα σε παραβατικότητα (ποσοστό επιχειρήσεων που εντοπίσθηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να πραγματοποιούν άλλες φορολογικές παραβάσεις) εμφανίζονται οι Παραγωγοί πάγου και τα Ενεχυροδανειστήρια: 61% και ακολουθούν

    · Ταξί: 56%
    · Πούλμαν: 54%
    · Βυτιοφόρα νερού- Θαλάσσια σπορ: 53%
    · Χονδρεμπόριο ενδυμάτων: 52%
    · Περιποίηση νυχιών- γραφεία τελετών- κέτερινγκ: 50%

    Πολύ καλύτερη όμως είναι η εικόνα σε κλάδους όπου γίνονται συστηματικά έλεγχοι. Έτσι τα ποσοστά παραβατικότητας σε αυτούς τους κλάδους έχουν ως εξής:

    · Καντίνες- Κουρεία: 29%
    · Υπαίθριο εμπόριο: 26%
    · Καφενεία- Ενοικιαζόμενα: 25%
    · Ψητοπωλεία- Ταβέρνες: 24%
    · Καφετέριες: 13%

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η οργή των τραπεζιτών για το πάρτι του (τέως) μεγαλοεπιχειρηματία 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρμακοποιοί: Αξίζει να επενδύσουμε στην ελληνική έρευνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πράσινο φως» για τις εγκαταστάσεις στα Αστέρια Γλυφάδας

     



    ΣΧΟΛΙΑ