• Business

    Αποκάλυψη UBS για Eurobank: Η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει το ομόλογο που θα εκδώσει

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Μία άνευ προηγουμένου θετική εξέλιξη περίμενε τον CEO της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία, καθώς κορυφαίος αναλυτής της UBS υποστηρίζει ότι το καλυμμένο ομόλογο που θα εκδώσει η τράπεζα μπορεί κάλλιστα να το αγοράσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    «Τόσο το συγκεκριμένο ομόλογο όσο και η Eurobank έχουν τέτοια δομή ώστε να πληρούν όλα τα κριτήρια του τρίτου προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολογιών, καθώς και πρόσθετα κριτήρια που έχει βάλει η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Andrea Montanari, επικεφαλής στη UBS για τις αγορές ομολόγων Ελλάδας και Ιταλίας. «Τεχνικά είναι 100% επιλέξιμα», λέει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκδοση του καλυμμένου – τριετούς διάρκειας – ομολόγου της τράπεζας αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και, παρ’ ότι τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης μπορεί να αγοράσει καλυμμένα ομόλογα τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην τελική ευθεία η έκδοση καλυμμένου ομολόγου από τη Eurobank
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος κώδωνας κινδύνου από τον SSM για τις ελληνικές τράπεζες
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Συμμορίες πλούσιων κακοπληρωτών μπλοκάρουν τη μάχη των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ