• Business

    Valeant: Επιστρέφει στους πρώην ιδιοκτήτες της την εταιρία πίσω απ’ το γυναικείο «Βιάγκρα»


    Η Valeant Pharmaceuticals International Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει την εταιρεία Sprout Pharmaceuticals, η οποία παρασκευάζει το χάπι Addyi, στους πρώην ιδιοκτήτες της, δύο χρόνια μετά την εξαγορά της για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Το αμφιλεγόμενο Addyi, το οποίο είναι γνωστό και ως “γυναικείο Βιάγκρα” (παρόλο που δεν λειτουργεί όπως το χάπι Viagra της Pfizer Inc. για άνδρες), προωθήθηκε ως ένα πιθανό blockbuster με εκτιμώμενες πωλήσεις αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πωλήσεις του ήταν υποτονικές και πέρυσι οι πρώην επενδυτές της Sprout άσκησαν αγωγή κατά της Valeant  για αποτυχία της προώθησής του.

    Η καταγγελία ανέφερε ότι οι πωλήσεις του ροζ χαπιού ανήλθαν σε λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια το 2016, ποσό πολύ μικρότερο από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που είχε στοχοθετηθεί για τον Ιούλιο του 2017.

    Το Addyi, το οποίο εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Αύγουστο του 2015 έπειτα από δύο προηγούμενες απορρίψεις, είναι ένα χάπι που λαμβάνεται καθημερινά με ένδειξη τη διαταραχή της επίκτητης γενικευμένης υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD) σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

    Ακόμα και μετά την έγκρισή του, ορισμένοι ειδικοί έκαναν λόγο για περιορισμένη αποτελεσματικότητα, ενώ επιπλέον το φάρμακο φέρει προειδοποίηση για δυνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως επικίνδυνα χαμηλή αρτηριακή πίεση και απώλεια αισθήσεων, ειδικά όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με αλκοόλ ή ορισμένα φάρμακα.

    Η Valeant δήλωσε ότι θα πάρει το 6% επί των συνολικών πωλήσεων του Addyi, παγκοσμίως, ξεκινώντας 18 μήνες μετά από την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του έτους. Εντούτοις,  θα παράσχει δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει τα αρχικά λειτουργικά έξοδα.

    Με τη μεταπώληση της Sprout, η Valeant ευελπιστεί να μειώσει το κόστος και να επικεντρωθεί στο υπόλοιπο χαρτοφυλάκιό της.

    «Η επιστροφή της Sprout στους πρώην ιδιοκτήτες της θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας και να μειώσουμε την πολυπλοκότητα της επιχείρησής μας. Καθώς μετασχηματίζουμε την Valeant, εστιάζουμε τους πόρους μας στις βασικές μας επιχειρήσεις, προκειμένου να εξυπηρετούμε καλύτερα τους μετόχους, τους πελάτες και τους ασθενείς μας. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν την υγεία των ματιών, τη Γαστρεντερολογία και την Δερματολογία», δήλωσε ο Joseph C. Papa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Valeant.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η μεγάλη επίθεση της CVC: Μετά το Μetropolitan και το ΙΑΣΩ, τι;

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GAP: Δυναμικό «παρών» στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην αγορά των OTC εισέρχεται η Sandoz



    ΣΧΟΛΙΑ