• Business

    «Έκρηξη» Γιαννακόπουλου στα Healthcare Business Awards – «Θέλετε να μας κλείσετε»

    • Έφη Τσιβίκα
    Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

    Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ


    «Άστραψε και βρόντηξε» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά την τελετή απονομής των Healthcare Business Awards.

    Αναφερόμενος στη σκληρή πολιτική φαρμάκου και στα οριζόντια μέτρα που δέχεται ο φαρμακευτικός κλάδος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην εξόντωση των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων και τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν προτίθενται να φύγουν από τη χώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

    «Πίστευα πως ό,τι γίνεται γίνεται από ασχετοσύνη. Τελικά δεν είναι έτσι. Θέλετε να μας κλείσετε. Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα κλείσουμε. Όσα εμπόδια και να μας βάλετε θα είμαστε εδώ να παράγουμε.  Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν φεύγουν. Έχουμε 1300 εργαζόμενους (σ.σ. στην εταιρία) και θα τους κρατήσουμε. Εδώ θα μείνουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, δεν πάμε πουθενά», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

    Την τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου δεν παρέλειψε να σχολιάσει ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκος Μανιός: «Δεν χρειάζονται υπερβολικές κραυγές και δεν πρόκειται για λάθη της κυβέρνησης. Το 2009 είχαμε διπλάσια κατανάλωση φαρμάκων απ΄ ότι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ. Οι κανόνες πρέπει να διέπουν το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο κ. Μανιός, εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθηση ότι θα έρθει η ώρα που η «άδικη» αυτή πολιτική θα ανήκει στο παρελθόν.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής, στη ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ απονεμήθηκαν τρία χρυσά βραβεία, στις κατηγορίες «Εξαιρετική Επιχειρηματική Επίδοση», «Συμβολή στην απασχόληση» και «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας».

    Τα Healthcare Business Awards επιβραβεύβουν την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύονται Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, Νοσοκομεία-Ιδιωτικές Κλινικές-Διαγνωστικά Κέντρα, Σύλλογοι Ασθενών, Ιατρικοί Σύλλογοι -Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια-Ερευνητικά Κέντρα-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, MKO, εταιρείες e-Health, Start-ups στην Υγεία, καθώς και Εθνικές Πρωτοβουλίες για την Υγεία.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε.Ε.Φα.Μ.: Στα «θρανία» τα νέα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LEO Pharma: Δεύτερη παγκοσμίως στον τομέα της διαφάνειας των κλινικών μελετών
     

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιστροφή του Ιωάννη Βλόντζου στο τιμόνι της Merck Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ