• Business

    E. Grimaldi: Νέες business με 6+4 υβριδικά Ro-Ro

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ο ηγέτης του Grimaldi Group, ο εφοπλιστής Emanuele Grimaldi ετοιμάζεται να υπογράψει ένα deal με το οποίο θα προσθέσει στον στόλο του 10 υβριδικά Ro-RoΕπίσης αναμένεται να προχωρήσει στην επιμήκυνση δύο επιβατηγών-οχηματαγωγών.

    Τα αποκαλούμενα και οικολογικά νεότευκτα boxships του Ομίλου θα εξοπλίζονται με τεράστιες μπαταρίες λιθίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εφοπλιστής.

    Η παραγγελία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Grimaldi, θα αφορά έξι υβριδικά πλοία και στο συμβόλαιο θα συμπεριλαμβάνονται ακόμη τέσσερις options. Οι παραδώσεις των νεότευκτων θα ξεκινήσουν από το 2020.

    Το επονομαζόμενο GGG5 prοject, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχει σχεδιαστεί μαζί με τον Δανό ναυπηγό Knud E Hansen. Τα Ro-Ro, θα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους κατά την προσέγγιση τους στα λιμάνια, καθώς θα είναι εφοδιασμένα με τις μπαταρίες λιθίου.

    Όπως τόνισε ο Ιταλός εφοπλιστής  στο 21ο Euromed Conference, «αυτή είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που τέτοιου είδους μπαταρίες θα τοποθετηθούν σε τέτοιου είδους πλοία».

    Τα νεότευκτα θα είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα «λίπανσης» του αέρα που δημιουργεί στρώματα φυσαλίδων κάτω από το κύτος, ώστε να μειώνεται η τριβή και η κατανάλωση.

    Επίσης τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά πάνελ καθώς και με ηλεκτρικά συστήματα άντλησης. Επιπλέον θα υπάρχουν ειδικά φίλτρα τα οποία θα μειώσουν πάνω από 40 φορές τις εκπομπές θείου, ακολουθώντας με αυτόν τον τρόπο τους νέους κανόνες περιορισμού του θείου.

    Όσον αφορά την παραγγελία την επιμήκυνση των δύο cruise ferries, ο Grimaldi τόνισε πως στόχος του είναι η επέκταση της χωρητικότητας και η δημιουργία επιπλέον χώρου στα πλοία του.

    Για την ακρίβεια στα Cruise Roma και Cruise Barcelona θα προστεθεί επιπλέον χώρος για  500 καθίσματα και 50 καμπίνες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την χωρητικότητα των επιβατών από 3.000 σε 3.500. Τα γκαράζ θα μεγαλώσουν και αυτά χωρώντας  50 επιπλέον trailers και 50 περισσότερα αυτοκίνητα. Η τιμή για την ανακατασκευή και των δύο υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

    Η ανακατασκευή των πλοίων θα γίνει στα ναυπηγεία Fincantieri  το πρώτο μισό του 2019.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολοκληρώθηκε η απάντληση από το Αγία Ζώνη II (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deal για έως και 8 νεότευκτα kamsarmaxes αναζητά ο Θ. Βενιάμης



    ΣΧΟΛΙΑ