• Business

    Χ. Βαφειάς: Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών η StealthGas

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street επιβεβαίωσε η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2017.

    Η εταιρεία παρουσίασε στο τρίμηνο αυτό καθαρές ζημίες ύψους 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με τις ζημίες 2,5 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 3 σεντς ανά μετοχή, όπως ακριβώς προέβλεπαν οι αναλυτές, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αύξηση του τζίρου της από τα 34,4 εκατ. δολάρια στα 38,6 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση. Πάντως, ανοδικά κινήθηκαν και τα λειτουργικά κόστη, από τα 33,1 εκατ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο 2016, στα 36,3 εκατ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο 2017.

    Η αύξηση στα λειτουργικά κόστη αποδίδεται κατά κύριο λόγο “σε μία αύξηση στα κόστη συντήρησης λόγω της υψηλότερης απασχόλησης πολλών παλαιότερων πλοίων που προηγουμένως αντιμετώπιζαν πολλές καθυστερήσεις χωρίς απασχόληση”, εξήγησε ο πρόεδρος της StealthGas, Michael Jolliffe. Πράγματι, το ποσοστό απασχόλησης του στόλου της εταιρείας έφτασε στο 95,4% στο γ’ τρίμηνο 2017, έναντι 88,1% έναν χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, το ποσοστό κάλυψής της έναντι των υπολειπόμενων ημερών για φέτος είναι στο 89% και για το 2018 στο 63%.

    Αθροιστικά στο εννεάμηνο 2017 η εταιρεία έχει καταγράψει καθαρές ζημίες 2 εκατ. δολαρίων, μειωμένες σε σχέση με τις καθαρές ζημίες ύψους 3,4 εκατ. δολαρίων στο εννεάμηνο του 2016.

    Καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς βελτιώνονται και δείχνουν πολλά υποσχόμενα στο μέλλον, ελπίζουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας – να αυξήσουμε τα έσοδά μας, να ενισχύσουμε την κερδοφορία μας και να συνεχίσουμε να συγκρατούμε τα έξοδά μας”, τόνισε ο Jolliffe.

    Ο Doug Mavrinac της Jefferies επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι συνολικά στο τρίτο τρίμηνο οι τιμές των ναύλων στην αγορά του LPG κινήθηκαν πτωτικά, στον τομέα των μικρών πλοίων LPG σημείωσαν άνοδο.

    Πιστεύουμε ότι η αγορά των μικρών LPG θα βελτιωθεί περαιτέρω στους ερχόμενους μήνες”, εκτίμησε σύμφωνα με το TradeWinds, προσθέτοντας: “Συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων LPG, η ισχυρή αύξηση της ζήτησης από τελικούς χρήστες, η αύξηση της δυναμικότητας των αμερικανικών εξαγωγών και η επιβράδυνση της ανάπτυξης του στόλου των πλοίων LPG θα οδηγήσει σε βελτίωση των τιμών spot για τα LPG το 2018”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η χαμένη κρυστάλλινη σφαίρα του Πέτρου Παππά και το πέρασμα στη… σκοτεινή πλευρά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γ. Οικονόμου: Διεύρυνση ζημιών για την DryShips στο γ’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Πάνω από 300 εκατ. δολάρια για την αναχρηματοδότηση του χρέους της Navios Holdings



    ΣΧΟΛΙΑ