• Business

    Η μεγάλη επίθεση της CVC: Μετά το Μetropolitan και το ΙΑΣΩ, τι;


    Εν αρχή ην το Metropolitan. Ακολούθησε το Ιασώ General. Και οι δυνατές κινήσεις της CVC Capital στο χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης δε σταματούν εκεί, καθώς το fund φέρεται να έχει βάλει στο “μάτι” μία… πολύφερνη νύφη: Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

    Ο διαγωνισμός για την πώληση του νοσοκομείου από την Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να διεξαχθεί εντός του 2018, και ο ανταγωνισμός για την απόκτησή του θα είναι σκληρός, καθώς πέραν της CVC Capital ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν πιθανότατα ο όμιλος Υγεία και το Ιατρικό Αθηνών.

    Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν την CVC Capital να ενδιαφέρεται και για τα δάνεια της Euromedica, τα οποία οι πιστώτριες τράπεζες θέλουν να πουλήσουν.

    Εν τω μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε επισήμως το deal για την απόκτηση του 97,2% των μετοχών του Ιασώ General από την CVC Capital, μέσω της Hellenic Healthcare, ένα deal που οι περισσότεροι είχαν προεξοφλήσει από καιρό, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ήταν ασυνήθιστα σύντομη για μία τέτοιας τάξεως αγοραπωλησία, γεγονός που δείχνει ακριβώς πόσο αποφασισμένη είναι η CVC Capital να ενισχύσει την παρουσία της στην εν Ελλάδι αγορά των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

    Σημειωτέον ότι το fund, με έδρα το Λουξεμβούργο, δεν αναμένεται να προβεί άμεσα σε δραματικές αλλαγές στο Ιασώ General, διατηρώντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις συνεργασίες με ιατρούς. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν βελτιώσεις που θα βοηθήσουν την κλινική να γίνει πιο ανταγωνιστική, σε μία αγορά όπου πλέον ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος από ποτέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Στον δρόμο της ειδικής διαχείρισης η Κρεντίν της οικογένειας Μπερτζελέτου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας από τον όμιλο Σαράντη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H εφορία επιστρέφει χρήματα-Ποιοι τα δικαιούνται



    ΣΧΟΛΙΑ