• Business

    Αποκάλυψη: Θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα των λιστών

    Αφορολόγητο


    Στα… μανταλάκια θα κρεμαστούν εκ νέου τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, καθώς η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ αποτελεί μία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, ώστε να ασκηθεί πίεση στους… μπαταξήδες για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

    Την υλοποίηση της δέσμευσης αυτής έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών και προχωρά με γοργούς ρυθμούς, επικαιροποιώντας τα στοιχεία των φορολογουμένων με μεγάλες οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τελωνεία, τα οποία πρόκειται να αναρτηθούν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι εδώ μιλάμε για… κανονικό ξεμπρόστιασμα, καθώς στη λίστα που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα στοιχεία του οφειλέτη, για όλους όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως για την οφειλή τους, χωρίς να ανταποκριθούν. Και ειδικότερα:

    • Για τα φυσικά πρόσωπα θα δημοσιοποιείται ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατρός και μητέρας, η βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

    (για τους ανηλίκους οφειλέτες θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του ονοματεπωνύμου και η ένδειξη “ανήλικος” στις παρατηρήσεις).

    • Για τα νομικά πρόσωπα θα δημοσιοποιείται ο ΑΦΜ, η επωνυμία και η διεύθυνση της έδρας, η βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

    Στόχος όλων αυτών, φυσικά, είναι να… ντραπούν οι μεγαλοοφειλέτες και να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου. Πάντως, θυμόμαστε ότι αντίστοιχες ενέργειες που έγιναν κατά το παρελθόν δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς στα… κατάστιχα περιλαμβάνοντας κυρίως φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στις οποίες είχαν επιβληθεί τεράστια φορολογικά πρόστιμα, τα οποία βέβαια εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Μαξίμου ετοιμάζει νέες «ιταλικές φιέστες», ενώ η διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση ξεκινά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Σταθάκης: Η απειλή της Eldorado ήταν ένα «άνευ ουσίας πυροτέχνημα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Fraport «καρφώνει» τον Σπίρτζη: Η κυβέρνηση ήταν πλήρως ενημερωμένη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών



    ΣΧΟΛΙΑ