• Business

    ΟΠΑΠ: Θετικές προοπτικές από το νέο νομικό πλαίσιο για τα VLTs

    • NewsRoom
    ΟΠΑΠ


    Θετική ως προς την πορεία του ΟΠΑΠ εμφανίζεται σε ανάλυσή της η Piraeus Securities, η οποία αυξάνει μάλιστα την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 10,8 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση υπεραπόδοσης (outperform).

    Οπως σημειώνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, ο ΟΠΑΠ εισέρχεται σε φάση ανάπτυξης μέσω νέων projects, ενώ για το γ’ τρίμηνο του 2017 αναμένονται ισχυρές επιδόσεις.

    Το νέο νομικό πλαίσιο για τα VLTs φαίνεται ουδέτερο σε επίπεδο αξιολόγησης, αλλά δίνει στον ΟΠΑΠ μεγαλύτερη ευελιξία, δεδομένου ότι ο ΟΠΑΠ θα είναι ο μοναδικός φορέας εκμετάλλευσης νόμιμων VLTs στη χώρα, επισημαίνεται στην ανάλυση.

    Επιπλέον, παρά τις καθυστερήσεις στο θέμα των VLTs, η πρόσφατη τροποποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου δίνει τη δυνατότητα στον ΟΠΑΠ να αναπτύξει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τις 25.000 παιγνιομηχανές. Κατά συνέπεια, αναφέρει η χρηματιστηριακή, θα αναμενόταν το νέο αυτό project να επιδράσει ουσιαστικότερα στη λειτουργική κερδοφορία του ΟΠΑΠ από το 2018.

    Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα του ΟΠΑΠ, το επιτυχημένο λανσάρισμα των virtual games και την έναρξη της ανάπτυξης των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) που λογικά θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο το ερχόμενο έτος, θα πρέπει να οδηγήσουν σε έναν τριετή (2018-2020) σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης EBITDA CAGR της τάξης του 16,7%.

    Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει περιθώριο ανόδου 12,5% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lidl: Οι βλέψεις για την πρωτιά και ο παράγοντας Σκλαβενίτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Νίκος Τσάκος στο Mononews.gr – H χώρα μας χρειάζεται την ναυτιλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές στρέφουν την προσοχή τους στις παραγγελίες νέων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ