• Business

    Εν αναμονή αλλαγών στον MSCI – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

    • NewsRoom


    Με το βλέμμα στην ανακοίνωση των αλλαγών που είναι πιθανό να γίνουν στον δείκτη MSCI θα κινηθεί σήμερα, Δευτέρα, η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις σημαντικές ανακατατάξεις που παρατηρήθηκαν στις κεφαλαιοποιήσεις των εννέα μετοχών που συνθέτουν τον σχετικό δείκτη.

    Οι αλλαγές, όπως κάθε φορά, μπορεί να αφορούν προσθήκες, διαγραφές, μεταβολές στη στάθμιση μετοχών ή και τίποτε από όλα αυτά. Ωστόσο, λόγω του μικρού αριθμού των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece, παίζει ακόμη και το σενάριο να προστεθεί μία μετοχή, χωρίς να διαγραφεί κάποια άλλη.

    Η ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι η 30/11.

    Τα πιθανά σενάρια

    Οι δύο τίτλοι που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα, είναι εκείνος της Motor Oil, που φέρεται να είναι υποψήφιος για αναβάθμιση και, σε δεύτερη φάση, ο τίτλος της Folli-Follie Group που πιθανολογείται ότι μπορεί να αφαιρεθεί από τον δείκτη και να υποβαθμιστεί στον δείκτη MSCI Greece Small Cap.

    Σύμφωνα με στοιχεία της MSCI, στο τέλος Οκτωβρίου, στον δείκτη MSCI Greece Investable Market Index, ο οποίος περιλαμβάνει και τις 22 ελληνικές εταιρείες που αποτελούν τους δείκτες MSCI Greece και MSCI Greece Small Cap, η βαρύτητα της Motor Oil ήταν ήδη υψηλότερη από την αντίστοιχη της Folli Follie Group.

    Να υπενθυμίσουμε ότι τον MSCI Greece απαρτίζουν οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές και οι εταιρείες ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli-Follie, Τιτάν και Jumbo, ενώ στον μικρότερο MSCI Greece Small Cap συμμετέχουν άλλοι 13 τίτλοι, με κυρίαρχους σε στάθμιση τη Motor Oil και τη Μυτιληναίος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκπληξη από τον όμιλο Βαρδινογιάννη: Ολοταχώς προς τον MSCI η Motor Oil

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 50 πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες παγκοσμίως η Motor Oil

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιτυχία για την Folli Follie – Άντλησε 150 εκατ. ελβετικά φράγκα μέσω ομολόγου στο Λουξεμβούργο



    ΣΧΟΛΙΑ