• Business

    Νέα «επίθεση» του Lansdowne στην Τράπεζα Πειραιώς – Αυξάνει ξανά τα shorts του

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται η επιθετική αύξηση των shorts του βρετανικού fund Lansdowne Partners στις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Lansdowne αύξησε στις 23 Αυγούστου τις καθαρές αρνητικές του θέσεις επί των μετοχών της Πειραιώς κατά 8,07% και στις 10,5 εκατ. μετοχές ή στο 2,41% της κεφαλαιοποίησής της.

    Το βρετανικό fund κινείται εδώ και αρκετό διάστημα «επιθετικά» έναντι της Τράπεζας Πειραιώς, αυξάνοντας συνεχώς τα shorts του. Υπενθυμίζεται πως το Lansdowne στις 14 Αυγούστου είχε επίσης προχωρήσει σε αύξηση των shorts του στη μετοχή της Πειραιώς και στο 2,23% επί των μετοχών της.

    Πλέον οι συνολικές short θέσεις των funds στην Πειραιώς αγγίζουν το 3,31% – το μεγαλύτερο που σημειώνεται σε ελληνική μετοχή σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Κ. και το οποίο φτάνει τις 14,5 εκατ. μετοχές.

    Το Lansdowne Partners πρόσφατα προχώρησε επίσης σε νέα αύξηση των short θέσεών του στις μετοχές της ΔΕΗ και της Eurobank. Στις 13 Αυγούστου προχώρησε στην αύξηση των αρνητικών του θέσεων επί των μετοχών της Eurobank και στο 0,62% από 0,60% στις 23 Μαρτίου, αλλά και στην αύξηση των shorts του στη ΔΕΗ και στο 1,31% από 1,21% επί των μετοχών της που τις έχει αυξήσει στις 23 Ιουλίου.

    Το Oceanwood Capital Management αύξησε στις 17 Αυγούστου τις short θέσεις του στην Alpha Βank, οι οποίες διαμορφώνονται στο 1% των μετοχών της, ενώ το 0,57% αγγίζουν οι short θέσεις του στην Eurobank και το 0,70% τα shorts του στην Εθνική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζει την «επίθεση» στην Τράπεζα Πειραιώς το Lansdowne

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων με τη «βούλα» του SSM

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι νέες κινήσεις του Χρήστου Μεγάλου στην Πειραιώς και το θρίλερ με Ντυνάν και Forthnet



    ΣΧΟΛΙΑ