• Business

    Νέα αναβολή στην υπόθεση της ΒΙΚΗ – Την επόμενη εβδομάδα η εκδίκαση της υπαγωγής στο άρθρο 106 α

    Νίκος Παπαγιάννης, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ


    Αναβολή για την επόμενη εβδομάδα πήρε η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της ΒΙΚΗ στο άρθρο 106 α του πτωχευτικού κώδικα. Μέχρι τότε διατηρείται και το καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή που θα συμβάλει στη διάσωση της πολύπαθης εταιρείας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια Παπαγιάννη είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για να κρατήσει όρθια την επιχείρηση, και τονίζουν πως δεν παραιτήθηκε ποτέ από το δικόγραφο, όπως διέρρευσε στον Τύπο.

    Υπενθυμίζεται πως η αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 α ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί σήμερα, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας την περασμένη εβδομάδα να δηλώσει αναρμόδιο. Η κατάθεση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 α, έγινε ως μια ύστατη κίνηση για να διασωθεί η εταιρεία.

    Παράγοντες της αγοράς πάντως εκτιμούν πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την ΒΙΚΗ και δεν βλέπουν προοπτική, αφού κανείς υποψήφιος επενδυτής από τα ονόματα που ακούστηκαν δεν δήλωσε πρόθυμος -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να συμμετάσχει στο εγχείρημα. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι τα υψηλά δάνεια που βαραίνουν την εταιρεία, αλλά και η απροθυμία των πιστώτριες τραπεζών να συναινέσουν σε “γενναία” αναδιάρθρωση των οφειλών της.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας παραμένουν επιφυλακτικές απέναντι στην ΒΙΚΗ, καθώς δεν θεωρούν πως γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένες να καταψηφίσουν το αίτημα της εταιρείας, όποτε και αν αυτό εκδικαστεί, εκτός και αν στο μεταξύ συμβεί κάτι που θα τους πείσει να αλλάξουν την απόφασή τους. Να σημειωθεί πως για να ενταχθεί μια εταιρεία στο άρθρο 106α και να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεών του, χρειάζεται η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών (πάνω από το 60%). Κάτι που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συγκεντρώνει η εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρατείνεται η αγωνία για τη ΒΙΚΗ: Αναρμόδιο για την υπαγωγή στο 106α δήλωσε το Πρωτοδικείο Άρτας – Νέα δίκη την επόμενη εβδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμες ώρες για την ΒΙΚΗ: Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α

     



    ΣΧΟΛΙΑ