• Ναυτιλία

    Ν. Τσάκος: Πάει για έσοδα 155 εκατ. δολαρίων με έκδοση νέων μετοχών

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Την πέμπτη της έκδοση προνομιούχων μετοχών σχεδιάζει η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN) του εφοπλιστή Νικόλα Τσάκου, με στόχο να αντλήσει έως και 155 εκατομμύρια δολάρια.

    Όπως ανακοίνωσε η TEN, σχεδιάζει να εκδώσει 5,4 εκατομμύρια νέες προνομιούχες μετοχές σειράς F στην τιμή των 25 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ αν οι ανάδοχοι της έκδοσης ενεργοποιήσουν τις δικές τους οψιόν για αγορά επιπλέον μετοχών (810.000), ο αριθμός των νέων μετοχών που θα εκδοθούν θα είναι έως και 6,2 εκατομμύρια, και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας θα ανέλθουν στα 155,25 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι νέες μετοχές θα έχουν σταθερό ετήσιο μέρισμα 9,5% για τα πρώτα δέκα χρόνια μετά την έκδοσή τους, έως τις 30 Ιουλίου του 2028, και από εκεί και έπειτα το μέρισμα θα διαμορφωθεί στο Libor +6,54%. Η προσφορά αναμένεται να κλείσει στις 28 Ιουνίου.

    Όπως γνωστοποίησε η TEN, τα έσοδα από την έκδοση νέων μετοχών θα αξιοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, που μπορεί να περιλαμβάνουν αγορές πλοίων ή στρατηγικές επενδύσεις.

    Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή της TEN έρχεται την ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται να ενσωματώσει στον στόλο της δύο ακόμα πλοία aframax, τα οποία είναι ήδη εξασφαλισμένα με μακροχρόνιες ναυλώσεις και αναμένεται να στοιχίσουν περί τα 52 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, σύμφωνα με την Stifel.

    Τσάκος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπ. Πολέμης: Νέα εταιρία και νέες παραγγελίες στα σχέδια του εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Οι πέντε συμφωνίες της Star Bulk με τους πιστωτές της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Γιατί η Ivy Shipping πουλά τώρα δύο από τα πλοία της



    ΣΧΟΛΙΑ