• Business

    Ν. Πατέρας: Το νέο deal του εφοπλιστή και ο στόχος του… διπλασιασμού

    Πατέρας

    Νικόλας Πατέρας, επικεφαλής Contships Management


    Στην επέκταση του στόλου της Contships προχωράει ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει στην αγορά τεσσάρων feeder.

    Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα απέκτησε τα αδερφά πλοία Vega Lupus και Vega Luna (χωρητικότητας 1.118-teu και κατασκευής 2006 στις γιάρδες Qingshan Shipyard).

    Στελέχη της ναυτιλιακής επιβεβαίωσαν τη συγκεκριμένη συναλλαγή αλλά αρνήθηκαν να διευκρινίσουν το χρηματικό αντίτιμο για την αγορά των boxships, το οποία σύμφωνα με την online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue κοστολογούνται στα 7,3 εκατ. δολάρια έκαστο.

    Ναυλομεσιτικές πηγές από την Αθήνα, τονίζουν πως η ναυτιλιακή του κ. Πατέρα αγόρασε και άλλα δύο πλοία. Ο λόγος για τα feeder boxhips Reecon Wolf (χωρητικότητας 1.050-teu και κατασκευής 2008) και το Reecon Emir (χωρητικότητας 1.050-teu και κατασκευής 2009).

    Πάντως για τα δύο τελευταία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συναλλαγή. Αυτή τη στιγμή τα πλοία ανήκουν στην τούρκικη εταιρεία Furtrans Denizcilik, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση τους.

    Εφόσον ολοκληρωθούν και οι δύο τελευταίες αγορές ο στόλος της Contships θα αποτελείται 29 feeder boxships μόλις τρία χρόνια μετά την δημιουργία της με τον κ. Πατέρα να συνεχίζει το σχέδιο του για τον διπλασιασμό του στόλου της εταιρείας.

    Στόχος του εφοπλιστή, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του τον Μάιο, είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Contships να έχει τα διπλάσια πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Αποχωρεί από την αγορά των VLGC, πούλησε και τα 4 πλοία του. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σ. Τσαντάνης: Πώς θα αναχρηματοδοτήσει δύο capesizes η Seanergy

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ελληνική ναυτιλιακή το… περιζήτητο capesize της NS United



    ΣΧΟΛΙΑ