• Business

    Ν. Δεληγιάννη: Η Τήνος μπορεί να αποτελέσει πρώτη επιλογή για Έλληνες και ξένους τουρίστες

    νατασα δεληγιαννη

    Νατάσα Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος Τήνου για θέματα Τουρισμού


    Κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος το καλοκαίρι η Τήνος καθώς το νησί υποδέχθηκε περισσότερους από 220.000 επισκέπτες το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Νατάσα Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος Τήνου για θέματα Τουρισμού “επενδύσαμε στο brand Τήνος και η μέχρι τώρα εξέλιξη των αφίξεων μας δικαιώνει”.

    Σύμφωνα με την ίδια “η Τήνος εμφάνισε μία δυναμική από το Πάσχα και μετά, με τον Ιούνιο να έχει θετικό πρόσημο με 10.000 περισσότερους επισκέπτες, σε σχέση με πέρυσι, ο Ιούλιος εμφάνισε διπλάσιες σχεδόν αφίξεις σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2015 με 86.000 άτομα να αποβιβάζονται στο νησί. Ο Αύγουστος κινήθηκε υψηλά και ο Σεπτέμβριος, είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και για τον Οκτώβριο”.

    Μάλιστα όπως λέει οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές – σε καταλύματα και εστίαση – και οι προσφερόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

    Με δεδομένο ότι η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο ακτοπλοϊκώς, η Τήνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η θετική έκπληξη, αυξάνοντας κατακόρυφα των αριθμό των επισκεπτών της.

    Πιο συγκεκριμένα τα προσωρινά στοιχεία από το Λιμεναρχείο Τήνου δείχνουν ότι το τρίμηνο Ιούνιος-Αύγουστος στο νησί αποβιβάστηκαν περί τις 225.000 άτομα.

    τηνος
    Η Παναγία της Τήνου

    Το νησί που αποτελεί τον γνωστότερο ελληνικό θρησκευτικό προορισμό “κτίζει” σταθερά την εικόνα του, επενδύοντας και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του, που είναι το μοναδικό γεωφυσικό τοπίο, η πολιτιστική παράδοση του, η γαστρονομία του.

    Πλεονεκτήματα που αναδείχθηκαν μέσα από δράσεις και ενέργειες του Δήμου Τήνου, και όπως λέει η κα Δεληγιάννη χαρακτηριστικά “ξεκινήσαμε να μετέχουμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό, φτάσαμε μέχρι την Κίνα, πήγαμε Ιταλία, Γερμανία, έχουμε προωθητικές ενέργειες σε Αγγλία, Γαλλία”.

    Σύμφωνα με την ίδια η Τήνος είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που γοητεύει τον επισκέπτη της σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά έχει ένα μοναδικό τοπίο, περισσότερα από 60 χωριά “κομψοτεχνήματα” της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, πλούσια πολιτιστική παράδοση και υψηλής ποιότητας γαστρονομία.

    Αυτό εξάλλου μας το λένε και όσοι έρχονται για πρώτη φορά στο νησί. Φέτος ακούγαμε συνέχεια ότι: “Η Τήνος μας εξέπληξε αφάνταστα, μπορεί σίγουρα να γίνει το νησί από τις πρώτες επιλογές τόσο του Έλληνα όσο και του ξένου τουρίστα”.

    Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, που τα αναδείξαμε, μας έφεραν φέτος ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών, καταλήγει η κα Δεληγιάννη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ethniki-trapeza-sto-sfiri-prosopika-antikimena-tou-al-onasi-mazime-aerostato-tou/78404



    ΣΧΟΛΙΑ