• Business

    Μπούμερανγκ οι δασμοί του Τραμπ: Η Harley Davidson μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός ΗΠΑ


    Η Harley Davidson ανακοίνωσε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός ΗΠΑ, αφού όπως αναφέρει η εταιρεία κατασκευής της γνωστής μοτοσικλέτας, οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις μηχανές της αυξήθηκαν, φτάνοντας στο 31% από 6% που ήταν  προηγουμένως.

    Η κατασκευάστρια των μοτοσυκλετών, που αποτελούν σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μεταξύ των εταιρειών που δέχονται άμεσα τα αντίποινα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

    Όπως εξηγεί η εταιρεία, τα αντίποινα της Ε.Ε. αυξάνουν κατά μέσο όρο το κόστος της κάθε μοτοσυκλέτας κατά 2.200 δολάρια, καθώς από τις 22 Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί δασμοί αυξήθηκαν στο 31% από μόλις 6%. Πρόκειται για ένα πρόσθετο βάρος ύψους 90 εκατ. έως 100 εκατ. δολαρίων ετησίως για την εταιρεία, που επιθυμεί να απορροφήσει το έξτρα κόστος αντί να το περάσει στους καταναλωτές.

    Σε μία προσπάθεια να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, σχεδιάζει δε να αυξήσει την παραγωγή στα εργοστάσια εκτός ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 18 μήνες, κάτι που οδηγεί σε μείωση της παραγωγής στα αμερικανικά εργοστάσια. Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν μπορεί να εγκαταλείψει την αγορά των ΗΠΑ.

    Εκτός αμερικανικής αγοράς, η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια παραγωγής στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη. Όσον αφορά στις πωλήσεις της στην Ευρώπη, το μερίδιό τους στο σύνολο των παγκόσμιων πωλήσεων ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι δασμοί του Τραμπ πιθανόν να επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της Κίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζεται: Δασμούς ύψους 2,8 δισ. επιβάλλει η ΕΕ στα αμερικανικά προϊόντα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Κίνα ανακοινώνει τα αντίποινά της στους δασμούς του Τραμ – Επιπλέον «χαράτσι» 25% σε 659 αμερικανικά προϊόντα



    ΣΧΟΛΙΑ