• Business

    Morgan Stanley: Έρχεται sell-off μεγαλύτερο από του Φεβρουαρίου

    • NewsRoom


    Σημάδια… εξάντλησης δείχνει το ράλι της Wall Street και δεν προβλέπονται σημαντικοί θετικοί καταλύτες βραχυπρόθεσμα οι οποίοι θα ωθήσουν τις μετοχές υψηλότερα, προειδοποιεί η Morgan Stanley σε νέο ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της, προβλέποντας νέο sell-off, το οποίο, μάλιστα, μπορεί να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του Φεβρουαρίου.

    Η νέα διόρθωση στις αγορές, που εκτιμάται ότι έχει ήδη ξεκινήσει, αναμένεται να πλήξει κατά κύριο λόγο τις μετοχές στους κλάδους της τεχνολογίας, των καταναλωτικών αγαθών και της μικρής κεφαλαιοποίησης. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, φέτος στην αγορά κυριαρχούν πτωτικές τάσεις και οι μοναδικοί κλάδοι που δεν έχουν υποστεί de-rating είναι εκείνοι της τεχνολογίας και των καταναλωτικών αγαθών.

    Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα για το 85% και άνω των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον δείκτη S&P 500 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα κέρδη ακόμη και για τους μεγάλους κερδισμένους της χρονιάς δεν είναι αξιόπιστα, αφού τα κατώτερα των προσδοκιών κέρδη από εταιρείες όπως το Netflix και το Facebook επηρεάζουν αρνητικά το momentum της αγοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ