• Business

    Μινωικές Γραμμές: Πρώτα το deal με την Attica, μετά οι κρίσιμες αποφάσεις…

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Attica Group εστιάζουν οι Μινωικές Γραμμές, οι οποίες παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις που συντελούνται στην ελληνική ακτοπλοΐα. Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα των Μινωικών είναι να προχωρήσουν οι εσωτερικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας (μεταβίβαση μετοχών και πλοίων), τις οποίες εκτιμούν πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τη συγκέντρωση δυνάμεων που παρατηρείται στον κλάδου θεωρούν πως αποτελεί θετική εξέλιξη, αρκεί να συμβαδίζει με τον εξορθολογισμό του κλάδου και τονίζουν πως πρόθεση των Μινωικών είναι να αναπτυχθούν περαιτέρω στην εσωτερική αγορά.

    Υπογραμμίζουν πως η εταιρεία είναι αρκετά εύρωστη, έχοντας ισχυρή ρευστότητα και μηδενικό δανεισμό, ωστόσο αποφεύγουν να αναφερθούν στα επόμενα βήματα, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Attica. Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Φθινόπωρο οι Μινωικές Γραμμές έδωσαν τα χέρια με την Attica, για την πώληση των μετοχών που κατείχαν στην HSW, με “αντάλλαγμα” την απόκτηση δυο πλοίων, του Superfast XII και Highspeed 7.

    Είχε προηγηθεί η απόκτηση από την Attica του ποσοστού της Τράπεζας Πειραιώς στην HSW. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Highspeed θα παραμείνει στη γραμμή που κάνει σήμερα, απλά θα “ντυθεί” στα χρώματα των Μινωικών ενώ το Superfast σχεδιάζεται να αντικαταστήσει το Μύκονος Palace

    Όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στην ελληνική ακτοπλοΐα. Καταλυτικό ρόλο εκτιμάται πως θα παίξει η Fortress, η οποία λέγεται πως ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον έλεγχο της Attica, μετατρέποντας αρχικά τα ομολογιακά δάνεια που έχει σε μετοχές. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς ήρθε η ώρα για να λάβει αποφάσεις, αφού πλησιάζει ο χρόνος ωρίμανσης της επένδυσής της στην εταιρεία. H Fortress είναι ομολογιούχος δανειστής της Attica, αφενός κοινού ομολογιακού δανείου και αφετέρου ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές, τα οποία εκδόθηκαν το 2014, χωρίς έχει εξασκήσει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε δικαίωμα μετατροπής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Group: Η τιμή των καυσίμων μείωσε στα 1,25 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινωικές Γραμμές: 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Deal Attica Group – Hellenic Seaways: Στις 19 Απριλίου αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού



    ΣΧΟΛΙΑ