• Business

    Merck: Στην P&G τα καταναλωτικά προϊόντα της για 3,4 δισ. ευρώ

    • NewsRoom


    Στην εξαγορά των καταναλωτικών προϊόντων υγείας της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck KgaA προχώρησε η Procter & Gamble με αντίτιμο το ποσό των περίπου 3,4 δισ. ευρώ (4,21 δισ. δολάρια) σε μετρητά, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

    Η μονάδα καταναλωτικών προϊόντων υγείας της Merck περιλαμβάνει brands όπως το Femibion, το Neurobion, το Nasivin και το Seven Seas.

    Η τελική προσφορά υποδηλώνει «υποχώρηση» της γερμανικής εταιρίας η οποία προσέβλεπε σε ένα ποσό ύψους 4 δισ. ευρώ, τιμή η οποία είχε αποτρέψει στο παρελθόν υποψήφιους «μνηστήρες», όπως Nestle, Perrigo, Stada Bain και Cincen, μετέδωσε το Reuters.

    Η P&G δήλωσε ότι η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, θα βοηθήσει στην επέκταση του χαρτοφυλακίου των καταναλωτικών προϊόντων υγείας που διαθέτει.

    Στο πλαίσιο της συναλλαγής, προβλέπεται ότι περίπου 3.300 εργαζόμενοι, κυρίως από την μονάδα καταναλωτικών προϊόντων υγείας, θα μεταβούν στην P&G,  ανέφερε η Merck,.

    Να σημειωθεί ότι τα καταναλωτικά προϊόντα υγείας δεν συμπεριλαμβάνονταν στις επιχειρήσεις της Merck Ελλάς.

    Η συμφωνία ακολουθεί την εξαγορά από την GlaxoSmithKline του μεριδίου της Novartis από την κοινή τους επιχείρηση για την υγεία των καταναλωτών, έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την απόσυρσή της από τη διεκδίκηση των καταναλωτικών προϊόντων της Pfizer.

    Πρόσφατα το CNBC ανέφερε ότι η P&G βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την Pfizer, αν και δεν φαίνεται να τα «βρίσκουν» οι δύο εταιρίες στο αντίτιμο.

    Η P & G,  η οποία έχει συνολικές ετήσιες πωλήσεις 65 δις. δολαρίων, έχει ήδη δηλώσει πως επιθυμεί να πραγματοποιήσει περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές. Εντούτοις, ενώ η Pfizer προσβλέπει σε ένα ποσό περί των 20 δις.  δολαρίων από την πώληση των καταναλωτικών προϊόντων της, η προσφορά της P&G πλησιάζει τα  15 – 16 δις., με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το χάσμα είναι πάρα πολύ μεγάλο για να γεφυρώσει, τουλάχιστον επί του παρόντος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Novartis: Συμφωνία 13 δισ. δολαρίων με την GlaxoSmithKline

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Ενεργό» το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα καταναλωτικά της Pfizer

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξαγορά-ματ στον τομέα της γονιδιακής θεραπείας για τη Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ