• Business

    Κορρές: Τα σχέδια και οι στόχοι για την Κίνα – Πότε αναμένεται το squeeze out και η ΑΜΚ

    Κορρές

    Γιώργος Κορρές φαρμακοποιός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας “Κορρές”


    Αποφασισμένη να «τρέξει» ακόμη πιο γρήγορα τα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για τα προϊόντα της εμφανίζεται η Κορρές. Λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο της Morgan Stanley και Profex στο μετοχικό της κεφάλαιο, η εταιρεία «ανεβάζει στροφές» και ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις εκτός συνόρων. «Μέχρι σήμερα παίζαμε άμυνα, -καταφέραμε βέβαια να δημιουργήσουμε δυο θυγατρικές σε ΗΠΑ και Γερμανία- τώρα όμως έχουμε και τα χρήματα να αναπτυχθούμε ακόμη πιο δυναμικά», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Κορρές, Δημήτρης Βιδάκης απευθυνόμενος στη γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες.

    Δημήτρης Βιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κορρές ΑΕ

    Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην Κίνα, λόγω και του νέου μετόχου, της Profex που εξειδικεύεται στη διανομή φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην τοπική αγορά. Ο κ. Βιδάκης ανέφερε πως γίνεται η απαραίτητη προετοιμασία (εγκρίσεις, πιστοποιήσεις κτλ., και εξέφρασε την εκτίμηση πως η είσοδος θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος. Πέρα από τα φυσικά καταστήματα, η Κορρές θα είναι παρούσα και σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που αποτελούν την πλέον ανερχόμενη δύναμη στο εμπόριο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες με τις πλατφόρμες που θα φιλοξενήσουν τα προϊόντα της εταιρείας.

    Ερωτώμενος για τους στόχους που έχουν τεθεί για τη συγκεκριμένη αγορά, ο έμπειρος μάνατζερ απάντησε πως δεν υπάρχουν ακόμη επακριβή νούμερα και αριθμοί, και τόνισε πως προτεραιότητα σε πρώτη φάση είναι να τεθούν σωστά οι βάσεις για το αύριο, μέσα από την κατάλληλη διείσδυση και επικοινωνία των προϊόντων. Την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα υπάρξει συνάντηση με τους μετόχους, προκειμένου να καθοριστεί επακριβώς η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη.

    Διψήφια ανάπτυξη

     

     

    Δυναμικά πλάνα υπάρχουν και για τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού, όπου οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς ενώ παράλληλα εξετάζεται η είσοδος και σε δυο νέες αγορές της Ευρώπης. Όσον αφορά στην Λ. Αμερική και την συνεργασία με την Avon, υπάρχει μια στάση αναμονής έως ότου ο νέος επικεφαλής της Avon καταλήξει στην στρατηγική που θα ακολουθήσει. Ο κ. Βιδάκης ανέφερε πάντως πως η διοίκηση της πολυεθνικής δηλώνει ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας, και τονίζει πως η Κορρές στα δυο χρόνια παρουσίας στην Βραζιλία έχει κερδίσει σημαντικά μερίδια στην κατηγορία των premium καλλυντικών και έχει καταφέρει να βλέπει στα μάτια τον μεγάλο παίκτη του κλάδου, την εταιρεία Natura. Διευκρίνισε πως η συμφωνία με την Avon είναι διάρκειας 14 χρόνων, ωστόσο είπε πως υπάρχει δυνατότητα αποχώρησης νωρίτερα από την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον, η Κορρές στη λήξη της συμφωνίας μπορεί να αγοράσει τα δικαιώματα και τα σήματα των προϊόντων που παράγει από κοινού με την Avon σήμερα, για την Λ. Αμερική έναντι συγκεκριμένου τιμήματος.

    Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η Ελλάδα, όπου εξακολουθούν να πραγματοποιούνται οι περισσότερες πωλήσεις (53% έναντι 47% των διεθνών αγορών). «Η Ελλάδα είναι προτεραιότητα… είναι μέσα στο DNA μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βιδάκης ενώ πρόσθεσε πως εδώ βρίσκεται και το εργοστάσιο στα Οινόφυτα, απ’ όπου τροφοδοτούνται όλες οι χώρες. Μπορεί να παράξει πάρα πολύ ανταγωνιστικά προϊόντα, ενώ έχει πολύ μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα, η οποία μπορεί άνετα να υποστηρίζει διπλάσια ζήτηση από την σημερινή.

    Ο έμπειρος μάνατζερ κληθείς τέλος να σχολιάσει την πορεία εξόδου από το Χρηματιστήριο και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασία ώστε το squeeze out να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και μετά να προχωρήσει η ΑΜΚ. Στόχος, σημείωσε, είναι να εισρεύσουν στην εταιρεία τα νέα κεφάλαια στο δεύτερο εξάμηνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κορρές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορρές: Με 97,16% η Nissos Holdings μετά τη Δημόσια Πρόταση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πράσινο φως» από τις τράπεζες για την επενδυτική συμφωνία της ΚΟΡΡΕΣ



    ΣΧΟΛΙΑ