• Οικονομία

    Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

    • NewsRoom
    χαρατσι


    Πάνω από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά περιμένουν το κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα, το οποίο αναμένεται να διανεμηθεί όπως και πέρυσι. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια φαίνεται πως θα παραμείνουν περίπου ίδια.

    Έτσι, και φέτος βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017. Το 2017 το υψηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ήταν στα 27.000 ευρώ, ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν στα 180.000 ευρώ.

    Το κοινωνικό μέρισμα κυμαινόταν από 250 έως 1.350 ευρώ, με τα νυκοκοιριά να παίρνουν κατά μέσο όρο 535 ευρώ. Το μέρισμα θα διανεμηθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του Taxisnet. Γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, ενώ οι ωφελούμενοι θα λάβουν το ποσό πριν τις 25 Δεκέμβρη.

    Στη λίστα για το κοινωνικό μέρισμα μπαίνουν 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι συνταξιούχοι με χαμηλό εισόδημα και οι μακροχρόνια άνεργοι και περίπου 600.000. Στη πρώτη γραμμή για να λάβουν το πολυπόθητο μέρισμα είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή στα διπλώματα οδήγησης: Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Προεκλογικός-μαγικός» προϋπολογισμός με θηριώδη πλεονάσματα, παροχές και ατόφιες τις συντάξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοινωνικό μέρισμα: Ποια νοικοκυριά θα πάρουν από 300 έως 1.400 ευρώ-Τα κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ