• Business

    Κύκλοι Onex στο mononews.gr: «Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο – Επαναλειτουργεί άμεσα το ναυπηγείο»

    Νεώριο Σύρου


    Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο, υπογραμμίζουν στο mononews.gr κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Onex μετά τις αποφάσεις που έλαβε ο βασικός μέτοχος των ναυπηγείων στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης.

    Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες ο απερχόμενος ιδιοκτήτης αναμένεται να υπογράψει το σχέδιο εξυγίανσης και να αποχωρήσει οριστικά από το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση και υποβολή του φακέλου διάσωσης στο Πρωτοδικείο Σύρου.

    Παράλληλα με τις διαδικασίες μεταβίβασης, ο επερχόμενος νέος επενδυτής αποφάσισε να προχωρήσει στην ενδιάμεση επαναλειτουργία του ναυπηγείου μέσω τρίτης εταιρείας, της εταιρείας Σύρος Ελλάς ΙΚΕ προτού αναλάβει και επίσημα τον έλεγχό του.

    Ήδη, ήρθε σε συμφωνία με την ΔΕΗ για την επαναηλεκτροδότηση της επιχείρησης.

    Στο διάστημα αυτό, η Σύρος Ελλάς θα ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, που τόσο διάστημα παρέμενε ανενεργό ενώ θα αναλάβει και κάποιες ελαφρές συντηρήσεις σκαφών, αξιοποιώντας το προσωπικό του Νεωρίου.

    Για να ξεκινήσει η Σύρος Ελλάς έδωσε προσωπικές εγγυήσεις ο επικεφαλής της Onex, Πάνος Ξενοκώστας. «Είναι ένα άλλο ρίσκο που αναλαμβάνουμε σε αυτό το εγχείρημα», σημειώνουν κύκλοι της Onex, προσθέτοντας ωστόσο πως η ενδιάμεση λειτουργία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πλήρη επαναδραστηριοποίηση των ναυπηγείων γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμα ενώ θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

    Για μια νέα εποχή έκαναν λόγο και το σωματείο των εργαζομένων του Νεωρίου, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι «η διαδικασία μεταβίβασης προχωρά, ο φάκελος ολοκληρώνεται και σύντομα το Νεώριο θα ξαναγράψει τη δική του ιστορία από την αρχή».

    Επιπλέον, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους μεταξύ άλλων στον πρόεδρο του ομίλου, Νίκο Ταβουλάρη για την υπογραφή του παραχωρητηρίου χρήσης του Νεωρίου, στον αγοραστή και επόμενο ιδιοκτήτη του ναυπηγείου Πάνο Ξενοκώστα αλλά και στον υφυπουργό Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα.

    Πριν από μερικές εβδομάδες τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία μεταβίβασης των ναυπηγείων Σύρου στο νέο ιδιοκτήτη. Έθεσαν μάλιστα τα μέσα Μαρτίου ως το χρονικό όριο για την κατάθεση της αίτησης διάσωσης στο αρμόδιο δικαστήριο.

    Υπολογίζεται πως εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και με δεδομένο ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα πάρει πάνω από ένα μήνα, η Onex θα αναλάβει το τιμόνι του Νεωρίου. μέσα στον Μάιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερις «μνηστήρες» χτυπάνε την πόρτα της ΒΙΚΗ –Σε εξέλιξη οι συζητήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργαζόμενοι Νεωρίου: «Η μεταβίβαση στο νέο επενδυτή προχωρά»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: N. Μουνδρέας: Super ναύλωση για 18χρονο capesize του στόλου της NGM



    ΣΧΟΛΙΑ