• Business

    Κέρδη για τη Wall Street σε μια θετική εβδομάδα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και σήμερα η Wall Street αντιστρέφοντας την αρχική πτωτική τάση, με τον Dow Jones να χάνει τις 25.000 μονάδες και στη συνέχεια να τις ανακτά.

    Αρχικά το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξα ήπια πτωτικά, μετά το χθεσινό ράλι που χάρισε νέο ρεκόρ στον Nasdaq και κέρδη της τάξης των 200 μονάδων στον Dow Jones.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έφτασε τις 25.018 μονάδες ενισχυμένος κατά 93.91 μονάδες ή 0,38%, ο ευρύτερος S&P έκλεισε στις 2.801 μονάδες με άνοδο 3 μονάδων ή 0,11% και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.825 μονάδες με κέρδη 0,03%.

    Τα αμερικανικά χρηματιστήρια έκλεισαν με ελαφρά άνοδο την Παρασκευή, με τους κύριους δείκτες να συνεχίζουν το πρόσφατο ράλι και τον Dow Jones να ανακτά το ορόσημο των 25.000 μονάδων για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα.

    Και οι τρεις δείκτες είχαν έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά. Ο S&P είχε άνοδο 1,5% μέσα στην εβδομάδα, ο Nasdaq 1.8% και ο Dow 2.3% καταγράφοντας τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία ποσοστιαία κέρδη από τις αρχές Ιουνίου.

    Οι επενδυτές φαίνονται να αφομοιώνουν τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου μεγάλων εταιρειών, που θα μπορούσαν να αρχίσουν να παρέχουν ενδείξεις σχετικά με το αν τα θεμελιώδη εταιρικά μεγέθη είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αντισταθμίσουν την αβεβαιότητα γύρω από τα ζητήματα του εμπορίου και άλλα ενδεχόμενα προβλήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ