• Ροή Ειδήσεων

    Και άλλες απολύσεις λόγω του Dieselgate – Η Nissan θα περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Βρετανία

    • NewsRoom


    Ανεπανόρθωτες φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις του σκανδάλου Dieselgate, αφού η Nissan φαίνεται να είναι η επόμενη μιας σειράς αυτοκινητοβιομηχανιών που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις λόγω της πτώσης των πωλήσεων.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η  Nissan θα περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε εργοστάσιο της στο Σάντερλαντ της Βρετανίας, αφού η μειωμένη ζήτηση των ντιζελοκίνητων οχημάτων έχει επιφέρει θεαματική πτώση στις πωλήσεις της.

    Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευάζει στο εργοστάσιο της βορειοανατολικής Αγγλίας τα μοντέλα Qashqai και Juke. Oι πωλήσεις της στη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη, έχουν σημειώσει δραματική κάθοδο κατά 35% ως τώρα.

    Η επίδοση είναι χειρότερη από την συνολική ζήτηση στον τομέα, η οποία έχει υποχωρήσει 12%. Όπως μεταδίδει το Reuters, η Nissan ανακοίνωσε πως συζητάει τις αλλαγές με τους υπαλλήλους της.

    Η ζήτηση για αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ υποχώρησε κατά 30% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους στη Βρετανία, καθώς οι καταναλωτές ανησυχούν για ενδεχόμενες αυξήσεις στους φόρους και για περιορισμούς σε διάφορες πόλεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηρά όρια στις εκπομπές ρύπων από το 2020

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Jaguar Land Rover απολύει 1,000 υπαλλήλους λόγω Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποχωρεί ο επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen Ματίας Μιούλερ



    ΣΧΟΛΙΑ