• Business

    Κατηγορηματικός ο Χρήστος Μεγάλου: Παρελθόν για την Πειραιώς όσα λέει το πόρισμα της ΤτΕ. Στο +9,3% η μετοχή

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τα προβλήματα εσωτερικού ελέγχου που προέκυψαν από το πρόσφατο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο Reuters από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για συναντήσεις με επενδυτές.

    Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα θέμα που έχει ήδη αντιμετωπιστεί στο  οικονομικά μας αποτελέσματα τις προηγούμενες περιόδους”, τόνισε ο κ. Χρήστος  Μεγάλου, προσθέτοντας: “Τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στους εσωτερικούς ελέγχους και την απόδοση συγκεκριμένων μελών της προηγούμενης διοίκησης έχουν αντιμετωπιστεί”.

    Αυτά τα ζητήματα είναι πια παρελθόν για μας, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε πλήρως τώρα στην υλοποίηση της Ατζέντας 2020”, ξεκαθάρισε.

    Ο κ. Μεγάλου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη φύση των προβλημάτων στους εσωτερικούς ελέγχους ή για το πώς και πότε αντιμετωπίστηκαν.

    Σύμφωνα με πηγή με γνώση του πορίσματος της ΤτΕ που επικαλείται το Reuters, κατά την έρευνα διαπιστώθηκαν παραβιάσεις των capital controls, ενέργειες χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και παρατυπίες σε ορισμένα δάνεια στελεχών. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα ευρήματα έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα.

    Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της Τετάρτη η Τράπεζα Πειραιώς ανέφερε πως δεν αναμένει καμία σημαντική επίπτωση στην κεφαλαιακή ή χρηματοπιστωτική της θέση από το πόρισμα της ΤτΕ. Σημειώνεται ότι η μετοχή στις 13,50 το μεσημέρι της Πέμπτης σημείωνε μεγάλη άνοδο κατά 12%.  Τελικά έκλεισε με κέρδη 9,26%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Χρήστος Μεγάλου ξεκαθαρίζει : Καμία επίπτωση για την Τράπεζα Πειραιώς από τους ελέγχους της ΤτΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Υπ΄ ατμόν τα υψηλόβαθμα στελέχη «που έβαλαν την υπογραφή τους»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΥΠΟΙΚ: Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων



    ΣΧΟΛΙΑ