• Business

    Intralot-Turkcell: Η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για το τουρκικό στοίχημα

    • NewsRoom
    Ιντραλολ Intralot Κεραστάρης

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    H κοινοπραξία της Intralot-Turkcell είναι η μοναδική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά για το τουρκικό στοίχημα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά Μέσα ενημέρωσης. Η Inteltek, θυγατρική της Turkcell (55%) και της Intralot (45%), θα αναλάβει για άλλη μια φορά τη διαχείριση του ταχέως αναπτυσσόμενου παιχνιδιού στη γειτονική χώρα, καθώς το μέγεθος της αγοράς ανέρχεται πλέον στα 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα νέο δεκαετές συμβόλαιο για όλο το αθλητικό στοίχημα, το οποίο διεκδικεί στην Τουρκία η Intralot, μέσω της κοινοπραξίας που διαθέτει με την τουρκική Turkcell.

    Η θυγατρική της Intralot την τελευταία 15ετία έχει αναλάβει τη λειτουργία και παροχή τεχνικής υποστήριξης για το Iddaa. Σήμερα λειτουργεί πάνω από 5.500 σημεία σε όλη τη χώρα, ενώ έχει αναπτύξει και online πλατφόρμα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkcell δήλωσε ότι στην δεκαετία η κοινοπραξία έχει πραγματοποιήσει τζίρο 200 δισ. δολάρια. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ.

    Ο διαγωνισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική εταιρεία καθώς τo payout στο παρόν συμβόλαιο θα είναι 70% – έναντι 50% προηγουμένως – εξέλιξη η οποία θα εκτινάξει τους τζίρους, αλλά και την κερδοφορία.

    Σχεδόν από την ανάληψη του συμβολαίου, η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες για την ελληνική εταιρεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιntralot, συνολικά από την Τουρκία πέρυσι προήλθε το 8,3% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και το 22,8% του EBITDA. Η δραστηριότητα του αθλητικού στοιχηματισμού σε όλες τις αγορές όπου έχει παρουσία ο ελληνικός όμιλος αντιστοιχούσε στο 55% των συνολικών εσόδων για το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Intralot: Στα 798,6 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Intralot: Ετοιμάζει παγκόσμιας εμβέλειας κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Τουρκία

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Intralot: Πούλησε το 51% της Azerinteltek έναντι 19,5 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ