• Business

    Οικογένεια Κουτσολιούτσου (Folli Follie): Κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη

    Τζώρτζης και Μαρίζα Κουτσολιούτσου διασκεζάζουν στο ετήσιο καθιερωμένο πάρτι στις Σπέτσες το 2014


    Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας Folli Follie είναι απο χθες το απόγευμα η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.  Η ποινική δίωξη ασκήθηκε απο τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Και οι δύο κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και φέρνουν τα τρία μέλη της οικογένειας αντιμέτωπα ακόμα και με τον κίνδυνο  της προφυλάκισης όταν ο ανακριτής τα καλέσει σε απολογία. H ποινική δίωξη για την απάτη ειναι με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Αυτό σημαίνει οτι έαν τελικά δικαστούν  με αυτή την κατηγορία κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

    Στο μακρυνό Χονγκ Κόνγκ η 

    Στο Χονγκ Κονγκ όπως ήδη έχει αποκαλύψει το mononews.gr  βρήκε η είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα την πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας Folli Follie κ. Καίτη Κουτσολιούτσου. Η κ. Κουτσολιούτσου βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς, πηγές που πρόσκεινται σε αυτήν λένε πως βρίσκεται εκεί για δουλειές.

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου δεν υποχρεούται εκ της νομοθεσίας να επιστρέψει στην Ελλάδα, όχι τουλάχιστον μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή.

    Σε αυτήν τη φάση, η νομοθεσία δεν προβλέπει την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol.

    Πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν ότι τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, βρίσκονται στην Αθήνα. Κάτι που σημαίνει ότι μετά την άσκηση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα δεν μπορούν πλέον να φύγουν από την Ελλάδα.

    Πλέον κ. Κουτσολιούτσου (όπως και ο συζυγός της Δημήτρης και ο γιός της Τζώρτζης) είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας Folli Follie.

    Σέ όλη την οικογένεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και οι δύο κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και φέρνουν τα τρία μέλη της οικογένειας αντιμέτωπα ακόμα και με τον κίνδυνο  της προφυλάκισης όταν ο ανακριτής τα καλέσει σε απολογία.

    H ποινική δίωξη για την απάτη ειναι με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Αυτό σημαίνει οτι έαν τελικα δικαστούν οι κατηγορούμενοι με αυτή την κατηγορία κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.



    ΣΧΟΛΙΑ