• Business

    IBG: Τρεις οι βασικοί ενδιαφερόμενοι

    • NewsRoom


    Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας της IBG (Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος)  την οποία έχει βγάλει προς πώληση η Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για μια τράπεζα που έχει αξία καθώς έχει μικρό δανειακό χαρτοφυλάκιο και αξιόλογο καταθετικό χαρτοφυλάκιο. Το μείζον είναι στο ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά. Καταρχήν ο φάκελος είχε πάει σε πολλούς παλαιούς και νέους παίκτες. Εδώ και έναν μήνα είχαν εγκατασταθεί στα κεντρικά  της τράπεζας οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έκαναν το Due diligence. Σημαντική λεπτομέρεια: Όποιος εκ των ενδιαφερομένων διαθέτει ήδη τράπεζα θα έχει σημαντικό προβάδισμα καθώς δημιουργούνται σημαντικές συνεργίες ενώ ταυτόχρονα  είναι απαραίτητες η εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της ΤτΕ.

    H σχετική προθεσμία λήγει σήμερα, οπότε τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

    Τι λένε λοιπόν οι πληροφορίες:

    1. Οικογένεια Βαρδινογιάννη: Μετά την εξαγορά της Marfin Ρουμανίας από την κοινοπραξία Barniveld Enterprises Ltd – Duet Private Equity Ltd λέγεται ότι o έμπειρος τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης για λογαριασμό της οικογένειας Βαρδινογιάννη προετοιμάζεται να “δώσει Offer ” για τη IBG. Εάν πράγματι συμβεί, θεωρείται απόλυτα λογικό καθώς δημιουργούνται τραπεζικές συνέργιες. Δηλαδή ο όμιλος θα έχει δυο τράπεζες μια στη Ρουμανία και μια στην Ελλάδα. Η Marfin Bank Romania αγοράστηκε προ μηνών από την κοινοπραξία Barniveld Enterprises (οικογένεια Βαρδινογιαννη) – Duet Private Equity (βρετανικό Fund) και διαθέτει ένα δίκτυο 33 καταστημάτων σε όλη τη Ρουμανία , ενώ αποτελεί την 22η τράπεζα με βάση το ενεργητικό της. Οπότε στην περίπτωση που τους ενδιαφέρει , το τίμημα θα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

    2. Praxia Bank: Η νέα τράπεζα που διοικεί η Αναστασία Σακελλαρίου έχει δείξει σημαντικό ενδιαφέρον.

    3. Έλληνας τέως τραπεζίτης: Ο τέως τραπεζίτης έχει δει τον φάκελο και αναμένεται να καταθέσει προσφορά καθώς έχει συγκεντρώσει μεγάλη ρευστότητα από αρκετούς επενδυτές. Φυσικά θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα λάβει και την έγκριση των εποπτικών αρχών.

    Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι ο τέως CEO της Τράπεζας Πειραιώς ‘Aνθιμος Θωμόπουλος δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το εγχείρημα της IBG καθώς ο ίδιος ασχολείται με άλλα projects.



    ΣΧΟΛΙΑ