• Business

    Οι προτεραιότητες και οι προσδοκίες 1.300 Ελλήνων CEOs

    • NewsRoom


    Ισχυρές εμφανίζονται οι προοπτικές ανάπτυξης για τις εταιρίες και κλάδους στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της KPMG υπό τον τίτλο “CEO Outlook”. Η έρευνα κατέγραψε τις προτεραιότητες και προσδοκίες 1.300 διευθυνόντων συμβούλων (CEOs) σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε 10 χώρες του κόσμου, που για πρώτη φορά περιέχει ευρήματα και από την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου, στην ερώτηση σχετικά με τα επίπεδα εμπιστοσύνης στην προοπτική ανάπτυξης τα επόμενη τρία έτη 4 στους 5 Έλληνες CEOs, δηλαδή το 80%, εκφράζουν εμπιστοσύνη στις προοπτικές της εταιρείας τους, ενώ για την χώρα εμφανίζονται κάπως πιο επιφυλακτικοί.

    Το κλειδί για την ανάπτυξη αυτή κατά 36% των Ελλήνων διευθυνόντων συμβούλων είναι η εφαρμογή στρατηγικής οργανικής ανάπτυξης, δηλαδή μέσω κεφαλαιακών επενδύσεων, προσλήψεων και καινοτομιών και ερευνών.

    Το 92% των CEOs που ρωτήθηκαν στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση των ακαθαρίστων εσόδων έως 1,99% το χρόνο τα επόμενα τρία έτη. Το ίδιο ποσοστό αναμένει αύξηση του αριθμού απασχολουμένων ως 5%.

    Το 56% συμφωνούν ότι οι τεχνολογικές αλλαγές αποτελούν την μοναδική σημαντική αλλαγή που αντιμετωπίζουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευρωβαρόμετρο: Ούτε 1 στους 10 Έλληνες δεν πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά ζήτησε η Ελλάδα για τις νέες εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Γεράρδος (Πλαίσιο): Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ την επόμενη 2ετία – Πώς σχολιάζει την κίνηση των Public



    ΣΧΟΛΙΑ