• Business

    Η μυστική σύσκεψη των τραπεζιτών για την Folli Follie. Τι αποφασίστηκε – Πόσα δάνεια έχει η κάθε τράπεζα 

    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Συγκεκριμένες καλύψεις για τα δάνεια που έχουν δωθεί στην Folli Follie αποφάσισαν να ζητήσουν οι Ελληνες τραπεζίτες αργά χθες το απόγευμα. Σε τηλεφωνική σύσκεψη που είχαν τα επιτελεία των τεσσάρων τραπεζών χθες το απόγευμα μετά την κατάρρευση της μετοχής στο Ελληνικό χρηματιστήριο αποφάσισαν από κοινού να ζητήσουν από την εταιρία καλύψεις για τα δάνεια που έχουν δώσει τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατ.  ευρώ.  

    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει 10 εκατ.  ευρώ , η Εθνικη Τραπεζα 15 εκατ.  ενώ Eurobank και Alpha Bank από 40 έως 45 εκατ. ευρώ.  

    Οπως λένε οι πληροφορίες εκπρόσωποι των 4 τραπεζών επικοινώνησαν με την εταιρία και κορυφαίο στέλεχος τους απάντησε ότι οι εξασφαλίσεις είναι διαθέσιμες.  Πρόκειται για την συμμετοχή που έχει στα Attica Stores και στην Ελβετικη εταιρία Dufry. 

    “Δεν ανησυχούμε για τις καλύψεις των δανείων. Υπαρχουν και η εταιρία θα μας τις δώσει”  ήταν η απάντηση στο ερώτημα του mononews.gr.

    Σε άλλη ερώτηση γιατί δεν υπήρχαν καλύψεις για τα δάνεια όλα αυτά τα χρόνια η απάντηση ήταν “Συνηθως οι τράπεζες σε εταιρίες blue chips δεν ζητούν πολλές εξασφαλίσεις” .

    Την ίδια ώρα πάνω από εκατό funds βρίσκονται αυτήν τη στιγμή «εγκλωβισμένα» στη μετοχή της Folli Follie, συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης, έστω κι αν η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής που ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βάζει προσωρινό «στοπ» στην κατάρρευσή της.  

    Μια κατάρρευση που έφτασε το 68,70%.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω funds φτάνουν μέχρι τη Σιγκαπούρη και, από αυτά, τη μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν τα funds: Fidelity Management & Research Co., Vanguard Group, Swedbank Robur Fonder, Norges Bank Investment Management, BlackRock Fund Advisors, Asset Management NV, Dorval Asset Management, Global X Management Co. LLC, Templeton Asset Management Ltd., Allianz Global Investors GmbH και Eastspring Investments (Singapore) Ltd.

    Για την ώρα, όσα funds έχουν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την ανακοίνωση του έλεγχου της ΕΥ, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ