• Real Estate

    Η ΜΥΚΟΝΟΣ στα ύψη: Δίνουν εβδομαδιαίο ενοίκιο 11.500 ευρώ

    H GIGI HADID και η Emily Ratajkowski απο τα εγκαινια του ΝΑΜΜΟΣ Village στην Μύκονο


    Πρωταγωνίστρια στις πολυτελείς κατοικίες στην αγορά της Μεσογείου, με τις υψηλότερες αποδόσεις, αναδεικνύεται η Μύκονος. Το νησί των ανέμων καθίσταται έτσι όχι μόνον ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, αλλά και επενδυτική ευκαιρία για τους ξένους επενδυτές στο realestate, με απόδοση 8,5%, (δες τον πίνακα στο τέλος)  όταν αμέσως μετά κατατάσσεται η Τυνησία με 6% και οι ακτές της Δαλματίας με 5,1%. Στο νησί των Ανέμων η τιμη πωλησης ανα τετραγωνικο μετρο ειναι 6.000 ευρώ και το εβδομαδιαίο ενοίκιο μπορει να φτασει τις 11.500 ευρώ.

    Υψηλότερες αποδόσεις από τις ξένες «ανταγωνίστριες» περιοχές δίνουν ακόμα δύο ελληνικοί προορισμοί, η Σαντορίνη 6,4% και η Πάρος 6,3%, ενώ συνολικά η ελληνική αγορά τουριστικής κατοικίας είναι η πιο ελκυστική της Μεσογείου προσφέροντας τις υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της στην περιοχή.

    Τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία έρευνας της Algean Property (εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών στο realestateμε εξειδίκευση στις πολυτελείς κατοικίες) για τις αποδόσεις (yield) σε 30 μοναδικούς προορισμούς στη Μεσόγειο υπό τον τίτλο: «Yields Report 2018: High End Holiday Homes στη Μεσόγειο».

    Σύμφωνα με την  Algean Property στην παρούσα συγκυρία «η αγορά διακοπών είναι ο πιο εξελισσόμενος κλάδος του realestateστη Μεσόγειο». Όπως επισημαίνει υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί η σταθερή πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τη διόρθωση των τιμών στην αγορά ακινήτων που προηγήθηκε και την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα «η αγορά εξοχικών κατοικιών θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια». Αυτό αποτελεί πρόκληση για τους επενδυτές στο realestate που έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τη θετική δυναμική της αγοράς και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για ένα σταθερό και συνεχώς αυξανόμενο εισόδημα.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Algean Property:

    Για το 2018 η ανάλυση των σχετικών στοιχείων (τιμές αγοράς και τιμές μίσθωσης) δείχνει ότι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος παρείχαν τις υψηλότερες αποδόσεις στη Μεσόγειο. Η Μύκονος αύξησε οριακά τα αποτελέσματα της, παράγοντας μέση μεικτή απόδοση 8,5%, έναντι 8,4% το 2017. Η Σαντορίνη διατήρησε τη δυναμική της, ενώ η Πάρος σημείωσε οριακή μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Η Τυνησία κατέγραψε μέση ακαθάριστη απόδοση εκμίσθωσης 6%. Στους κορυφαίους 10 προορισμούς της Μεσογείου ως προς τις αποδόσεις περιλαμβάνονται η Σκιάθος, η οποία αύξησε τις επιδόσεις της (5,9% το 2018 έναντι 5,6% το 2017), ακολουθεί η Ρόδος με 5,3%, το Πόρτο Χέλι με 5,3%, οι Ακτές της Δαλματίας (Κροατία) με 4,8%, η Ελούντα (Κρήτη) με 4,8% και στη 10η θέση η Χαλκιδική και τα Χανιά με 4,8%.

    Από τους υπόλοιπους προορισμούς, η Κέρκυρα (4,3%) επέτυχε τις καλύτερες αποδόσεις, έχοντας επανέλθει στην απόδοση του 2016, ακολουθούμενη από την Κεφαλονιά, την Νίκαια (Γαλλία) και τις Budva – Tivat (Μαυροβούνιο) οι οποίες το 2018 καταγράφουν απόδοση το 2018 4,1%, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 20,6% σε σύγκριση με το 2017 που η απόδοσή τους ήταν 3,4%.

    Στη συνέχεια της κατάταξης η σειρά έχει ως εξής: Marbella (Ισπανία) 4%, Ίμπιζα (Ισπανία) 3,9%, Τουρκία περιοχές Μεσογείου 3,8%, Σαν Τροπέ (Γαλλία) 3,8%, Σαρδηνία 3,5%, Μαγιόρκα (Ισπανία) 3,5%, Μεσσηνία 3,4%, Αθηναϊκή Ριβιέρα 3,4% , Κάννες (3,1%) και Κάπρι Ακτή Αμάλφι (Ιταλία) 3%. Η Μάλτα με 2,6% και η Πάφος (Κύπρος) με 2,5% βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις αν και σε σχέση με πέρσι έχουν βελτιώσει την επίδοσή τους.

    Algean Property

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα μεγάλα «αγκάθια» που βάζουν «φρένο» στην ανάπτυξη του real estate

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύκονος: Πώς απάντησαν οι υπεύθυνοι του Nammos στο «λουκέτο» της ΑΑΔΕ: Το «κουμπί πανικού», η μήνυση και το πάρτι με τα super models



    ΣΧΟΛΙΑ