• Business

    Η αγορά στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής: “Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην πρωτοφανή τραγωδία”


    Άμεση είναι η ανταπόκριση της αγοράς στο αίτημα των Αρχών για παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων. “Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην πρωτοφανή τραγωδία που βιώνει η χώρα μας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη επιχειρήσεων που μίλησαν στο mononews.gr, και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν όσο υπάρχει ανάγκη.

    Τρόφιμα και νερό έσπευσαν να προσφέρουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ,  τα οποία δήλωσαν παρών από την πρώτη στιγμή. Εκπρόσωποι τεσσάρων αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, ΜΕΤRO, Lild Hellas) αναφέρουν πως βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Πυροσβεστική, το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και τους πληγέντες Δήμους (Ραφήνας, Μεγάρων, Νέας Μάκρης) και τονίζουν πως είναι σε ετοιμότητα  για να καλύψουν τυχόν νέες ανάγκες. Να σημειωθεί πως το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα είναι ανοιχτό από χθες το βράδυ και παρέχει νερό και φαγώσιμα ενώ στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες Everest και Γρηγόρης προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό.

    Δωρεάν χρόνο ομιλίας και μηνύματα αλλά και δεδομένα για πρόσβαση στο ίντερνετ έως την επόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου προσφέρει η Vodafone στους συνδρομητές της που ζουν στην Ανατολική Αττική και την περιοχή της Κινέτας. Παράλληλα, όλοι οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας στις παραπάνω περιοχές θα έχουν στη διάθεση τους 1500 λεπτά ομιλίας προς εθνικά κινητά, για το ίδιο διάστημα.

    Την Ευρωκλινική Παίδων θέτει στη διάθεση των οικογενειών των πυρόπληκτων περιοχών η Ευρωκλινική. Συγκεκριμένα, η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Αττική. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της κλινικής στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων) ενώ τονίζεται ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

    Την ίδια στιγμή, τα θεραπευτήρια Metropolitan Hospital και Metropolitan General,  θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα με γιατρούς και νοσηλευτές για την άμεση περίθαλψη όσων το έχουν ανάγκη, καθώς και υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Επίσης, για όποια περιστατικά χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης, αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη δωρεάν νοσηλεία τους στις κλινικές τους.

    Τέλος, στη δωρεά ποσού ύψους 100.000 ευρώ προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε η εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα. Η εταιρεία με ανακοίνωσή της, «εκφράζει τη βαθιά της οδύνη  για  τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην ανατολική και δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες».  Και συμπληρώνει πως αποφάσισε να  στηρίξει για μια ακόμη φορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία προσφέροντας το ποσό των 100.000 ευρώ για την προστασία της ζωής και των φυσικών πόρων.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως το κύμα συμπαράστασης στους πληγέντες είναι συγκλονιστικό και περιμένουν και άλλες εταιρείες να ανακοινώσουν δράσεις για την ανακούφισή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσφορές από Vodafone και Cyta στους συνδρομητές από τις πληγείσες περιοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργασία Δήμου Μαραθώνα και ΟΠΑΠ για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ