• Business

    Hard Rock Cafe: Ικανοποίηση από την επιστροφή στην Ελλάδα – Τα επόμενα βήματα ανάπτυξης


    Ικανοποίηση επικρατεί στην Hard Rock Cafe για την πορεία στην ελληνική αγορά. Τρία χρόνια μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα και τη λειτουργία καταστήματος στο Μοναστηράκι, η  διάσημη αμερικάνικη αλυσίδα αυξάνει με διψήφιους ρυθμούς τις πωλήσεις της, εκμεταλλευόμενη την αλματώδη ανάπτυξη που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στην Αθήνα. Υπολογίζεται πως πάνω από το 80% των εσόδων προέρχονται από τους τουρίστες και μόλις το 20% από την εσωτερική αγορά. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, Σταμάτης Τσαμτσουκάκης μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο ενημερωτικής συνάντησης ανέφερε ότι τα κεντρικά του ομίλου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα με τις επιδόσεις της εταιρείας στην χώρα μας, παρά τις αντιξοότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν, και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

    Καταλυτικό ρόλο στην ανοδική πορεία της εταιρείας έχουν παίξει οι συνεργασίες με τις εταιρείες κρουαζιέρας που έρχονται στον Πειραιά αλλά και με κάποια ξενοδοχεία στο Μοναστηράκι. Οι συνεργασίες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Τσαμτσουκάκη αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποδοτικές καθώς έφεραν αρκετά περισσότερους πελάτες και έδωσαν σημαντική ώθηση στα έσοδα. Ο ίδιος δεν έκρυψε πως υπάρχουν σχέδια για δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος στην χώρα, ειδικά σε κάποιο από τα δημοφιλή τουριστικά νησιά του Αιγαίου (όπως πχ. Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, κα.), ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη συγκεκριμένες αποφάσεις (πιθανότητα αυτό να γίνει μέχρι το καλοκαίρι). Στα πλάνα του αμερικανικού ομίλου εξακολουθεί να υπάρχει και το ενδεχόμενο κατασκευής ξενοδοχείου Hard Rock στην Ελλάδα, αφού η εταιρεία κατέχει ή διαχειρίζεται 25 ξενοδοχεία και 11 καζίνο σε όλο τον κόσμο.

    Μείωση ΦΠΑ, για μείωση τιμών

    Ο κ. Τσαμτσουκάκης κληθείς να σχολιάσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν στην κατηγορία της εστίασης τόνισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και στάθηκε στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής, το οποίο πλήττει τους συνεπείς που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. «Εμείς κόβουμε αποδείξεις για τα πάντα… Είμαστε απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μας, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο για αρκετούς στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η πάταξη του φαινομένου, πέρα από την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού σημειώνει θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους, αφού θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των υψηλών συντελεστών που υπάρχουν σήμερα και θα δημιουργήσει τον χώρο, για μείωση των τιμών.

    Η Hard Rock Cafe επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτόνομα και όχι μέσω Franchise, το καλοκαίρι του 2015, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης και λίγο πριν την επιβολή των capital controls. Είχε απουσιάσει για ένα διάστημα, μετά την λήξη της συνεργασίας με τον Έλληνα επιχειρηματία που είχε τα δικαιώματα ανάπτυξης και επέκτασης στην χώρα μας. Σήμερα, διατηρεί κατάστημα στο Μοναστηράκι, στο οποίο στεγάζεται μπαρ και εστιατόριο αλλά και χώρος λιανικής πώλησης αξεσουάρ Rock shop. Πραγματοποιεί πωλήσεις περίπου 3 εκατ. Ευρώ τον χρόνο και απασχολεί περίπου 50 εργαζόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O OTE αναλαμβάνει έργο παγκοσμίου βεληνεκούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cobalt Air: Ξεκινούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ