• Business

    H Tesla επενδύει στην Ελλάδα: Όλα τα media γράφουν για την μεγάλη αποκάλυψη του mononews.gr 

    • NewsRoom
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Την Παρασκευή το απόγευμα το mononews.gr αποκάλυψε μια μεγάλη επιχειρηματική είδηση. Ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως η Tesla έρχεται στην Ελλάδα . Η χώρα μας  θα είναι η 3η ευρωπαϊκή που επενδύει η πολυεθνική μετά την Γερμανία και την Ολλανδία. Για την ακρίβεια γράψαμε ότι η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr η νέα εταιρία μόλις την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ.   Η είδηση δημοσιοποιήθηκε μεταξύ άλλων στο protothema.gr και το newsauto.gr με κείμενο του Τάκη Τρακουσέλη, στη lifo.gr , στη zougla.gr με κείμενο του Βασίλη Σαριμπαλίδη, στο nooz.gr ενώ εκτενές δημοσίευμα έχει και το Έθνος της Κυριακής.

    Πριν από λίγες ώρες και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης δημοσιοποίησε στο twitter το κείμενο του mononews.gr για την Tesla Greece που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στις 18:30.

    Το μήνυμα στο twitter του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη

    Η Tesla Greece ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.). Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D). Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB (Κέντρο έρευνας) το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην ΑΘΗΝΑ. Σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια.

    Οι άνθρωποι της Tesla πριν αποφασίσουν να ιδρύσουν εταιρία στην Ελλάδα έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως οι Έλληνες σύμβουλοι της εταιρίας κινήθηκαν με ταχύτητα και έπεισαν την πολυεθνική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία του HUB. Γνώστης της υπόθεσης ήταν από την αρχή και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας  Κώστας Φωτάκης.

    Η Tesla Greece Μ.IKE στο Ελληνικό ΓΕΜΗ

     

    Elon Musk
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ