• Business

    #GrowYourBusiness: H μεγάλη ευκαιρία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


    Έχουμε, αναμφισβήτητα, περάσει στην ψηφιακή εποχή, όπου η τεχνολογία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και ρυθμίζει όλους τους τομείς της, είτε πρόκειται για θέματα της καθημερινότητας είτε για επαγγελματικά ζητήματα. Η digital πραγματικότητα είναι γεγονός και το να μείνει κανείς “εκτός” όχι μόνο είναι απίστευτα δύσκολο, αλλά αποτελεί και μια κίνηση που στερεί την πρόοδο και την εξέλιξη.

    Ο ψηφιακός κόσμος, με όλα τα τεχνολογικά εργαλεία και τις δυνατότητες που μας παρέχει, είναι το μέλλον, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα επαγγελματικά μας βήματα. Οι παντός είδους εταιρείες και επιχειρήσεις συμβαδίζουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ακολουθούν τα νέα δεδομένα, εφόσον τους δίνουν ένα πλήθος ευκαιριών για ανάπτυξη και ανέλιξη. Καμία επαγγελματική επιχείρηση δεν μπορεί, πλέον, να ανθίσει και να φτάσει ψηλά χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας και των digital εργαλείων. Δεν είναι απλώς απαραίτητο, το επιτάσσει η ίδια η εποχή.

    Ειδικότερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζεται να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση, ώστε να καταφέρουν να χειριστούν τις νέες τάσεις και να χρησιμοποιήσουν τα προηγμένα εργαλεία της τεχνολογίας προς όφελός τους. Η γνώση της νέας, digital εποχής θα τους παρέχει την πρόσβαση στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που χρειάζονται, για να δραστηριοποιηθούν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να έχουν μια δυναμική παρουσία και, φυσικά, να ξεχωρίσουν.

    Σύμμαχος των επιχειρήσεων σε αυτή την προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα και αξιοποίησης των ψηφιακών δυνατοτήτων είναι η COSMOTE, η οποία, μέσω των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί, στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Με έμφαση στην ψηφιακοποίηση και την ευελιξία, η COSMOTE προσφέρει προηγμένα ψηφιακά εργαλεία – λύσεις, που βοηθούν τις μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά.

    Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της COSMOTE, που με το πρόγραμμα #GrowYourBusiness προσφέρει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και τις καταναλωτικές συνήθειες της digital εποχής, να ανακαλύψουν τον κόσμο των social media και να εξοικειωθούν με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία. Τα εφόδια αυτά είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα, αν όχι αναγκαία, τόσο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μεγάλες πόλεις όσο και σε εκείνες που εδρεύουν σε μικρότερες πόλεις και σε νησιά.

    Το πρόγραμμα του #GrowYourBusiness – Digital Training για το 2018 εγκαινιάζουν η Ρόδος και η Καλαμάτα, στις 18 και 25 Απριλίου αντίστοιχα. Στη Ρόδο, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Απριλίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Αίθουσα Συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «Γεώργιος Β. Καραγιάννης») και στην Καλαμάτα την Τετάρτη 25 Απριλίου (ξενοδοχείο HORIZON BLU). Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ειδικό microsite συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

    Τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν και το 2017 με μεγάλη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή, αφού τα παρακολούθησαν πάνω από 1.800 επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης. Μέσα από τη διαδικασία κατέστη σαφής η ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση και τις ευκαιρίες που παρέχει η ψηφιακή εποχή, ενώ ήταν εμφανής η σημαντικότητα του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος.

    Για τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Εταιρικών και Επιχειρησιακών Πελατών του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας, δήλωσε: «Στην COSMOTE όραμά μας είναι να στηρίξουμε την πρόοδο των επιχειρήσεων και να τις βοηθήσουμε ώστε να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή. Για τον σκοπό αυτό, αναπτύσσουμε υπηρεσίες που ενισχύουν την αποδοτικότητα, τη συνεργασία και την απομακρυσμένη πρόσβαση και συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τους επαγγελματίες για τα οφέλη της ψηφιακής εποχής».

    Σχετικά με την επανάληψη του προγράμματος για άλλη μια χρονιά, ο κ. Φαλάγγας πρόσθεσε: «Το 2017, η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του #GrowYourBusiness, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αυτό αποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της χρήσης ψηφιακών μέσων για την πρόοδο και την ανάπτυξή τους και αναζητούν τρόπους για να το πετύχουν. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και φέτος τα δωρεάν σεμινάρια σε περισσότερες ελληνικές πόλεις, ενώ στόχος μας είναι, μέσα στο 2018, να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα με ακόμη πιο εξειδικευμένα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις για τις επιχειρήσεις».

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής, στο www.growyourbusiness.gr



    ΣΧΟΛΙΑ