• Business

    Gabriel Grego (QCM): Μετά την Folli Follie, τέλος συναγερμού

    Gabriel Grego, QCM


    Μετά την Folli Follie τέλος συναγερμού. Kαθησυχαστικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής του fund Quintessential Capital Management (QCM) Gabriel Grego σχετικά με το εάν υπάρχουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών περιπτώσεις εταιρειών που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα που οδήγησαν στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie. Σε διαδικτυακή συνομιλία του με τον α’ αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ) Βαγγέλη Νταγκουνάκη, ο κ. Grego, διευθύνων σύμβουλος του QCM, ανέφερε ότι, μετά την υπόθεση της Folli Follie, έκανε την έρευνα του σχετικά με τις βασικές εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο και, μολονότι δεν υπεισήλθε σε βάθος στα στοιχεία μεμονωμένων εταιρειών, με  μια πρώτη ματιά δεν ανακάλυψε καμία περίπτωση “τόσο κραυγαλέα όσο εκείνη της FF”.

    “Δεν βρήκα καμία περίπτωση που να “φωνάζει” την ύπαρξη στοιχείων – απάτη έναντι των επενδυτών”, πρόσθεσε. 

    Σημείωσε ακόμη ότι θα ήταν άδικο η περίπτωση της FF να γενικεύεται και να χαρακτηρίσει το σύνολο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

    Με ανακοίνωση του στις 4 Μαΐου 2018, το QCM προέβη σε αποκαλύψεις για την εταιρεία Folli Follie. Οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν σε αναστολή της μετοχής και σε διαχειριστικό έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ