• Business

    G. Ballotti (Wyndham) στο mononews: «Δεν έχει ταβάνι ο ελληνικός τουρισμός – Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα»


    Ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις της Wyndham στην Ελλάδα και τη μέχρι στιγμής συνεργασία με την Zeus International του Χάρη Σιγανού δηλώνει ο Geof Ballotti, επικεφαλής του αμερικάνικου κολοσσού στον τομέα της φιλοξενίας, τονίζοντας πως το άνοιγμα 8 ξενοδοχείων μέσα σε 18 μήνες είναι μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.

    Ο κ. Ballotti σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews με αφορμή τη λειτουργία δυο νέων ξενοδοχείων του ομίλου στην Κρήτη και στην Κύπρο επισημαίνει πως υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επενδύσεις στην ελληνική αγορά, η οποία όπως λέει έχει ακόμη τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και υπογραμμίζει τη βούληση της Wyndham να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό.

    Έχουν περάσει 18 μήνες από την είσοδο της Whydham στην ελληνική αγορά. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την μέχρι στιγμής πορεία;

    Είμαι κατενθουσιασμένος με όσα πετύχαμε στο διάστημα αυτό στην ελληνική αγορά. Λειτουργούμε ήδη 8 ξενοδοχεία, έχοντας φέρει πέντε από τα συνολικά 20 σήματα ξενοδοχείων που διαχειριζόμαστε. Μέσα σε αυτά είναι και η ναυαρχίδα του ομίλου, το Wyndham Grand αλλά και το Wyndham Athens Residences, το οποίο έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην τέταρτη θέση ανάμεσα σε 200 ξενοδοχεία της πρωτεύουσας με βάση κριτικές στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Το να ανοίξουμε 8 ξενοδοχεία μέσα σε 18 μήνες σε μια μόνο χώρα είναι κάτι που μας ικανοποιεί πολύ. Είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι με την επέκτασή μας στα ελληνικά νησιά αλλά και για το γεγονός πως έχουμε ανοίξει ξενοδοχεία σε παραθεριστικούς προορισμούς, όπως το Λουτράκι.

    Ποια είναι τα επόμενα βήματα αλλά και οι στόχοι σας για την χώρα;

    Το πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει δεν πρόκειται να σταματήσει αλλά θα συνεχισθεί. Έχουμε πει πως θα ανοίξουμε 20 ξενοδοχεία σε 10 χρόνια σε συνεργασία με την Zeus International (του επιχειρηματία Χάρη Σιγανού), από την οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένους αριθμούς. Θα πω μόνο ότι τα 5 σήματα ξενοδοχείων που έχουμε φέρει ήδη στην χώρα, θέλουμε να διπλασιαστούν.

    Ποιο θεωρείτε πως είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού; Μήπως έχει επέλθει κορεσμός;

    Ο ελληνικός τουρισμός έχει ακόμη τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Σε καμία περίπτωση δεν έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την τουριστική αγορά της Ελλάδας. Οι αφίξεις ξένων επισκεπτών αναμένεται όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου να ξεπεράσουν φέτος τα 32 εκατομμύρια. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η ευκαιρία. Η Ελλάδα, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας

    Με βάση την εμπειρία που έχετε αποκτήσει από την παρουσία σας στην Ελλάδα, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει η χώρα για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Τι πιστεύετε πως χρειάζεται να γίνει;

    Πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στην αναβάθμιση των υποδομών της. Ήδη, η χώρα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο όσον αφορά στις αεροπορικές και οδικές μεταφορές. Η αναβάθμιση των υποδομών γενικότερα βοηθάει πολύ στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Θυμάμαι πριν από 25 χρόνια όταν προσγειωνόμουνα στο παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, πως έπρεπε να περιμένουμε να έρθει το λεωφορείο για να μεταβούμε στο κεντρικό κτήριο. Και πόσο μικροί ήταν οι χώροι εκείνου του αεροδρομίου. Στο βαθμό λοιπόν που η ελληνική κυβέρνηση δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα, τότε η χώρα θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό των τουριστών που την επισκέπτονται. Εμείς από την πλευρά μας, ως ο μεγαλύτερος διαχειριστής ξενοδοχείων στον κόσμο (διαχειρίζεται 9.000 ξενοδοχειακές μονάδες) θα πρέπει να πείσουμε τα 58 εκατομμύρια μέλη και πελάτες μας ανά τον κόσμο, πόσο εξαιρετική χώρα είναι η Ελλάδα για διακοπές.

    Σε τι βαθμό έχει πλήξει η πολυετής κρίση το brand του ελληνικού τουρισμού;

    Το brand Ελλάδα από τουριστική άποψη παραμένει ισχυρό και επανακάμπτει δυναμικά. Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίζουμε να προωθούμε την χώρα και να λέμε πόσο μοναδική εμπειρία είναι οι διακοπές στην Ελλάδα.

    Who is Who

    Η Wyndham Hotels & Resorts είναι η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο. Διαχειρίζεται σχεδόν 9.000 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους ενώ έχει ηγετική παρουσία στην αγορά τόσο των οικονομικών όσο και των μεσαίας κλίμακας καταλυμάτων. Διαθέτει ένα portfolio 20 σημάτων ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένων των Super 8®, Days Inn®, Ramada®, Microtel Inn & Suites®, La Quinta®, Wingate®, AmericInn®, Hawthorn Suites®, The Trademark Collection® και Wyndham®.

    Το 2017 η Wyndham και η Zeus ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη 20 ξενοδοχείων, σε διάστημα 10 ετών, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και τις Βαλκανικές Χώρες. Τους τελευταίους 18 μήνες, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη εντοπίσει 8 ξενοδοχεία και έχουν ανοίξει έξι από αυτά (συμπεριλαμβανομένoυ του Wyndham Grand και του Wyndham Athens Residences που άνοιξαν πρόσφατα στην καρδιά της Αθήνας) – με δύο επιπλέον ξενοδοχεία που αναμένεται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δύο νέα ξενοδοχεία από Wyndham Hotels & Resorts και Zeus International σε Κρήτη και Κύπρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιθανή νέα μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για Forthnet

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα επόμενα βήματα του CEO της ΕΤΕ Παύλου Μυλωνά για την Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ