• Business

    Γ. Αλαφούζος: Αυτοί είναι οι τρεις μέτοχοι που αύξησαν το ποσοστό τους στην Okeanis Eco Tankers

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος Okeanis Eco Tankers


    Επιπλέον κεφάλαια ύψους 30 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης η ναυτιλιακή Okeanis Eco Tankers Corp., συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, πετυχαίνοντας το στόχο της για τη χρηματοδότηση και του τελευταίου, εκ των οκτώ, VLCC που έχει παραγγείλει.

    Ειδικότερα, οι QVT Financial, Ironsides Partners και VR Capital Group, εταιρείες που ήδη κατέχουν μετοχές στην Okeanis Eco Tankers, αγόρασαν επιπλέον τίτλους κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τοποθέτησης που πραγματοποίησε η ναυτιλιακή. Παράλληλα, η Okeanis έλαβε δάενιο από την έτερη επιχείρηση της οικογένειας Αλαφούζου, Glafki Marine Corp.

    Συγκεκριμένα, η QVT Financial αγόρασε 640.000 νέες μετοχές, αξίας 5,02 εκατ. δολαρίων (42,25 εκατ. κορόνες Νορβηγίας), με το ποσοστό της στην Okeanis να αυξάνεται στο 4,82% (1.508.500 μετοχές).

    Η Ironsides Partners εξαγόρασε 1.030.000 μετοχές αξίας άνω των 8 εκατ. δολαρίων, με το ποσοστό της στη ναυτιλιακή να ανέρχεται στα 5,84%  (1.830.000 μετοχές).

    Τέλος, η VR Capital κατέβαλε ποσό 1,64 εκατ. δολαρίων, για να αποκτήσει επιπλέον 212.553 μετοχές, αξίας περίπου 1,64 εκατ. δολαρίων. Πλέον ελέγχει ποσοστό 5,42% της Okeanis (1.698.033 μετοχές).

    Παράλληλα, με την ιδιωτική τοποθέτηση, η Glafki χορήγησε στην Okeanis δάνειο 15 εκατ. δολαρίων, το οποίο διασφαλίζει στην εταιρεία ρευστότητα σε μετρητά και τη βοηθά να εκπληρώσει τα κριτήρια που απαιτούνται για την μεταφορά των μετοχών της από την αγορά Merkur του Χρηματιστηρίου του Όσλο, στην Oslo Axess του ίδιου χρηματιστηρίου.

    Το δάνειο, με επιτόκιο 6,25%, λήγει στις 3 Ιουνίου του 2020.

    Η Okeanis Eco Tankers εισήλθε στο τέλος Ιουνίου 2018 στην αγορά Merkur Market της Νορβηγίας και άντλησε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 100 εκατ. δολ. Ο στόλος της αποτελείται από τρία τάνκερ aframaxes και τρία suezmaxes, ενώ έχει υπό κατασκευή ένα ακόμη suezmaz και οκτώ VLCCs.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Τσαντάνης: Αισιοδοξία για το 2019 παρά τις ζημίες στο γ’ τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Αλαφούζος: Κοντά στην πλήρη χρηματοδότηση των νεότευκτων VLCC της η Okeanis Eco Tankers

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Β. Βαρδινογιάννης: Συνεχίζει την εκκαθάριση των παλιών της τάνκερ η Avin



    ΣΧΟΛΙΑ