• Business

    «Φωτιές» στη Fiat ανάβει η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

    Cristiano Ronaldo


    «Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η εταιρεία να δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ενός παίκτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο USB Lavoro Privato.

    Και τονίζουν:

    «Μας έχουν πει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ισορροπία, περιμένοντας για νέα μοντέλα που ποτέ δεν έρχονται.

    Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν το ζωνάρι όλο και περισσότερο, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα για έναν μόνο εργαζόμενο.

    Είναι δίκαιο; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να βγάζει εκατομμύρια, όταν χιλιάδες οικογένειες δεν τα βγάζουν πέρα στα μέσα ενός μήνα;

    Είμαστε όλοι εργαζόμενοι του ίδιου ιδιοκτήτη, αλλά αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της FIAT έχουν δημιουργήσει την περιουσία της εταιρείας για τουλάχιστον τρεις γενιές, αλλά η ανταμοιβή τους είναι μια μίζερη ζωή.

    Η εταιρεία θα έπρεπε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων, που θα εγγυηθούν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων, παρά να κάνει πλουσιότερο ένα και μόνο άτομο.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, απεργούμε από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Τρίτης».

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Ανιέλι, στην οποία ανήκει η Γιουβέντους πάνω από 90 χρόνια τώρα, ελέγχει επίσης τη Ferrari και την Fiat Chrysler μέσω της εταιρείας holding Exor NV, στην οποία ανήκει το 64% της Γιουβέντους.



    ΣΧΟΛΙΑ