• Business

    Folli Follie: Τα «παζάρια» με τους ομολογιούχους για «κούρεμα» και νέα κεφάλαια

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξυγίανση της Folli Follie. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπάρξουν νέες συνομιλίες με τους ομολογιούχους πιστωτές, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφορές για τον τρόπο διάσωσης της εταιρείας και των περίπου 1.000 θέσεων εργασίας.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα σημεία τριβής, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

    Ένα από αυτά είναι το ποσοστό που θα διατηρήσουν οι μέτοχοι συμπεριλαμβανομένου του Υπερταμείου, της Fosun, της Fidelity, του ΕΦΚΑ- στη νέα εταιρεία, η οποία θα αναλάβει το «καλό» κομμάτι του ομίλου (ακίνητα, καταστήματα, σήματα, συμφωνίες με διεθνείς οίκους, κα.).

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομολογιούχοι επιμένουν στην απόκτηση του 97%, αφήνοντας μόλις το 3% στους μετόχους, κάτι που δεν αποδέχεται η διοίκηση της Folli Follie, η οποία αντιπροτείνει να παραχωρηθεί το 85% της νέας εταιρείας στους ομολογιούχους και το 15% στους μετόχους.

    Ένα άλλο σημείο που θα απασχολήσει τις συζητήσεις είναι το ύψος του «κουρέματος» των ομολογιούχων, το οποίο λέγεται πως γίνεται παζάρι να κλείσει πάνω από 70%, καθώς και τα νέα κεφάλαια που θα πρέπει να «μπουν» στη «καλή» εταιρεία μετά την αλλαγή σελίδας – πληροφορίες θέλουν αυτά τα κεφάλαια να υπερβαίνουν οριακά τα 40 εκατ. ευρώ.

    Τις συζητήσεις θα απασχολήσουν επίσης τα ακίνητα που θα πάρει η «κακή» εταιρεία, προκειμένου να αποπληρώσει τα βάρη και τις υποχρεώσεις που θα μεταφερθούν σε αυτήν, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης ενώ στο τραπέζι θα «πέσει» και η τύχη των περίπου 1.000 εργαζομένων της Folli Follie, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

    Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των εργαζομένων αφού σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχουν αποχωρήσεις κυρίως των νεότερων σε ηλικία υπαλλήλων που αμείβονται με χαμηλούς μισθούς και έχουν σχετικά μικρή αποζημίωση.

    Πηγές που παρακολουθούν πολύ στενά την υπόθεση επισημαίνουν πως παρότι καταβάλλονται προσπάθειες δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει απόφαση μέσα στην μέρα, παρότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας εξαντλείται επικίνδυνα και τονίζουν πως τίποτα ακόμη δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένο. Αντίθετα, εκτιμούν πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, όταν και θα φανούν οι πραγματικές επιδιώξεις της πλευράς των ομολογιούχων.

    Δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία και η εταιρεία να οδηγηθεί σε «άτακτη πτώχευση». Και αυτό γιατί θεωρούν πως το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από άτομα που δεν έχουν σχέση με την οικογένεια Κουτσολιούτσου δύσκολα θα διακινδυνέψει μια συμφωνία που θα αφήνει εκτεθειμένους τους μικρομετόχους, οι οποίοι υπολογίζονται σε 2.500.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα αποκάλυψη για Folli Follie: Αυτός είναι ο Κινέζος που του ασκήθηκε ποινική δίωξη (έγγραφα)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Η «επόμενη μέρα» μετά τις ποινικές διώξεις και πόσο κοστίζουν οι «στρατιές» συμβούλων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Οι ποινικές διώξεις άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου- Στην «πόρτα της εξόδου» οι διεθνείς μάρκες



    ΣΧΟΛΙΑ