• Business

    Εθνική Πανγαία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη επένδυση 13,1 εκατ. ευρώ στον κλάδο των εμπορικών αποθηκών

    • NewsRoom

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ κ. Αριστοτέλης Καρυτινός


    Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της απόκτησης συγκροτήματος τριών εμπορικών αποθηκών στον Ασπρόπυργο, Αττικής, μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας “ΗΡΙΝΝΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.”, στην οποία ανήκουν τα ακίνητα.

    Πρόκειται για νεόδμητες εμπορικές αποθήκες, η κατασκευή των ακινήτων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, που πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Η συνολική τους επιφάνεια ανέρχεται σε 27,2 χιλ. τμ. και είναι εκμισθωμένες σε αξιόπιστους μισθωτές.

    Το τίμημα για τα ακίνητα ανήλθε σε €13,1 εκατ. Η απόκτηση των μετοχών της ΗΡΙΝΝΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε. έγινε με βάση την καθαρή θέση της εταιρείας λαμβάνοντας υπ’όψιν το προαναφερθέν τίμημα για τα ακίνητα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πανγαία, κος Αριστοτέλης Καρυτινός, δήλωσε: «η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της Ελλάδας την καθιστά κόμβο για την μετακίνηση προϊόντων μεταξύ τριών ηπείρων και ο κλάδος των εμπορικών αποθηκών αποκτά ολοένα αυξανόμενη στρατηγική σημασία για τη χώρα μας. Η εταιρεία μας εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με ακίνητα αυτού του κλάδου, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής του καθώς θα αναπτύσσεται νέο προϊόν σύγχρονων προδιαγραφών.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Πανγαία: Το χρονοδιάγραμμα για την διανομή προσωρινού μερίσματος χρήσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Πανγαία: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού έως 120 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι big business του real estate: Γιατί ο Άρης Καρυτινός της Εθνικής Πανγαία αγόρασε 23 νέα ακίνητα



    ΣΧΟΛΙΑ