• Business

    Εθελουσία έξοδος στον ΑΔΜΗΕ με μπόνους έως 50.000

    • NewsRoom
    ΑΔΜΗΕ

    ΑΔΜΗΕ


    Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να αποφασίσει τους όρους και τα κίνητρα εθελουσίας εξόδου για 120 εργαζόμενους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης. Στόχος της διοίκησης μετά την  είσοδο του Κινέζου επενδυτή, της State Grid, στο 24% του μετοχικού κεφαλαίου είναι η ριζική αναδιάρθρωση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οργανόγραμμα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα αφορά σε εργαζόμενους που έχουν κλείσει ή βρίσκονται στα χρόνια συνταξιοδότησης και οι οποίοι δεν μπορούν να απολυθούν καθώς τυγχάνουν της προστασίας από τη συμφωνία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την είσοδο της κινεζικής State Grid στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Να αναφερθεί ότι με βάση τη συμφωνία μετόχων για τα επόμενα 3 χρόνια δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις και οι εργαζόμενοι (με συμβάσεις αορίστου χρόνου) δεν μπορούν να φύγουν παρά μόνο εάν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εθελούσιας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα στοχεύει στην αποχώρηση 120 ατόμων με τη χορήγηση κινήτρου που κυμαίνεται από τις 30.000 έως τις 50.000 ευρώ.

    Θέμα ανανέωσης του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ είχε θέσει για πρώτη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Μανούσος Μανουσάκης τον περασμένο Ιούλιο, μιλώντας για συνεργασία με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές ώστε να βρεθεί τρόπος να εισρεύσει «νέο αίμα» στον ΑΔΜΗΕ.

    Όπως είχε επισημάνει ο κ. Μανουσάκης ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την εταιρία είναι ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού. Αυτός φτάνει στα 52 έτη και η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει την ανανέωση του.

    Ωστόσο, λόγω της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των μετόχων η εταιρία δεν μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης για τρία χρόνια αλλά εντούτοις υπάρχει η ανάγκη προσλήψεων νεότερων εργαζομένων και με σύγχρονη κατάρτιση και εξειδίκευση. Να σημειωθεί ότι ο Διαχειριστής απασχολεί 1.396 άτομα προσωπικό.

    Νέο οργανόγραμμα και σύσταση Διεύθυνσης διαχείρισης παγίων

    Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ,  αναμένεται να προχωρήσει επίσης και σε αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της εταιρίας με τη δημιουργία γενικών διευθύνσεων. Μία εξ αυτών στην οποία η διοίκηση δίνει μεγάλη έμφαση είναι η γενική διεύθυνση Αξιοποίησης Παγίων και Υποδομών. Ο Διαχειριστής διαθέτει μία τεράστια σε αξία περιουσία σε ακίνητα, σταθμούς και δίκτυα κι επιδιώκει την καλύτερη διαχείριση της ώστε να πετυχαίνει μεγαλύτερες υπεραξίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος νέος CEO του ΑΔΜΗΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΡΑΕ: Στα σκαριά υποβρύχια καλώδια για 21 νησιά-Μειώνεται το κόστος ηλεκτροδότησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΔΜΗΕ: Αύξηση 49,4% στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ