• Business

    Η ερώτηση που κάνει πάντα ο CEO της Burger King σε όσους του ζητούν δουλειά

    • NewsRoom


    Ο Ντάνιελ Σβαρτς, διευθύνων σύμβουλος της «Restaurant Brands International» και της μητρικής εταιρείας του Burger King, σίγουρα έχει αυστηρά κριτήρια ώστε να προσλάβει έναν συνεντευξιαζόμενο στην επιτυχημένη επιχείρηση του.

    Ο πολλά υποσχόμενος νεαρός άνδρας, μόλις στα 26 του χρόνια, αναδείχθηκε στον επιχειρηματικό κόσμο και κατέκτησε αυτή τη θέση αφού ανέβηκε γρήγορα στην εταιρική κλίμακα σε επενδυτικές τράπεζες και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε λοιπόν, ο Σβαρτς μίλησε στην εφημερίδα για τις ερωτήσεις που κάνει στους συνεντευξιαζόμενους: «Ένα ερώτημα που θέτω είναι: Είσαι έξυπνος ή δουλεύεις σκληρά;» είπε. «Θέλω σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άνθρωποι μου λένε “Δεν χρειάζεται να δουλεύω σκληρά, είμαι έξυπνος” Αλήθεια; Η ταπεινοφροσύνη είναι σημαντική» τόνισε.

    Η διαχείριση μιας εταιρείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τόσο μικρή ηλικία είναι σίγουρα μια απόδειξη επιτυχίας του επιχειρηματία Σβαρτς και είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της ευφυΐας του αλλά και επίπονης δουλείας. Ο νεαρός, πλην διορατικός επιχειρηματίας, ανέφερε πως απέκτησε την επιθυμία του να προσλαμβάνει σκληρά εργαζόμενους με ταπεινοφροσύνη από τους γονείς του.

    «Πιθανότατα η μεγαλύτερη επιρροή που είχαν επάνω μου οι γονείς μου ήταν να σέβομαι πάντα τους άλλους ανθρώπους» είπε. «Έχω πάντα αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ανεξαρτήτως από το ποιον είχα απέναντί μου. Ο κόσμος είναι ένα μικρό μέρος, η ζωή είναι σύντομη και γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να είμαστε καλοί με τους ανθρώπους. Δεν υψώνω ποτέ τη φωνή μου στη δουλειά. Δεν έχω νεύρα», τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Burger King: Ο αγώνας με τα McDonald’s και ο ρόλος του Warren Buffett

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι φήμες ετών επιβεβαιώθηκαν- Η Burger Kings παραδέχτηκε ότι τα μπιφτέκια της είχαν κρέας αλόγου



    ΣΧΟΛΙΑ