• Business

    Έρευνα κατά Facebook και Google ετοιμάζεται να διατάξει ο Λευκός Οίκος

    • NewsRoom
    Google


    Ενδελεχή έρευνα για το ενδεχόμενο υιοθέτησης αντιμονοπωλιακών πρακτικών προτίθεται να διατάξει ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με ξένα δίκτυα ενημέρωσης.

    Το Bloomberg μετέδωσε πως σε προσχέδιο εκτελεστικής διαταγής, παρέχονται οδηγίες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ να «ερευνήσουν ενδελεχώς αν οι online πλατφόρμες έχουν ενεργήσει κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων».

    Παράλληλα δίδεται εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε συστάσεις σχετικά με τους τρόπους «προστασίας του ανταγωνισμού μεταξύ των online πλατφορμών και να διευθετείται η μεροληψία των online πλατφορμών» μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών μετά την υπογραφή του προσχεδίου.

    Μια αρκετά μεγάλη μερίδα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχει κατηγορήσει κατά διαστήματα τους διαδικτυακούς κολοσσούς ότι προωθούν απόψεις των Δημοκρατικών και προοδευτικών ομάδων, μεροληπτώντας εις βάρος των δεξιών ομάδων.

    Εκπρόσωποι των εταιρειών Facebook, Twitter και Google έχουν αντικρούσει τις εν λόγω κατηγορίες, τονίζοντας ότι φιλοξενούνται κατά καιρούς όλες οι πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις.

    Οι εισαγγελείς των πολιτειών θα ενημερώσουν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου τον Γενικό Εισαγγελέα για την έρευνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΠΕΚΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επέκταση του νέου προγράμματος επιδομάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο χλιδάτος γάμος του Μr. Zagori με την καλλονή σχεδιάστρια Caroline De Souza στη Βούλα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι καρχαρίες στο δωμάτιο: O μεγαλοξενοδόχος που κάνει αγωγές σε Πειραιώς και Eurobank επειδή του ζητάνε να πληρώσει δάνεια 130 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ