• Real Estate

    Επίσημο «ΝΑΙ» της κυβέρνηση στις απαιτήσεις του Athens Alive για το ΟΑΚΑ – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.


    Tο «πράσινο φως» δίνει και επίσημα η κυβέρνηση στο πρότζεκτ του Athens Alive για το ΟΑΚΑ, έπειτα και από την πρόσφατη συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, υπογραμμίζεται η πρόθεση της για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σταδίου. Για τον λόγο αυτό προχωρά στην εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου όπου θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης (από 0,4 που είναι σήμερα πιθανότατα σε 0,6)  καθώς και την δυνατότητα αλλαγή χρήσης της γης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρει:

    «Πρόθεση η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο, που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

    Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής».



    ΣΧΟΛΙΑ