• Business

    Εκπρόσωπος της TESLA επιβεβαιώνει την έναρξη εργασιών της Tesla Greece που αποκάλυψε το mononews.gr 

    • NewsRoom


    Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ που δημοσίευσε το mononews.gr την Παρασκευή το απόγευμα, υπήρξε νωρίτερα από την ίδια την Tesla Motors. Το mononews.gr αποκάλυψε ότι η αμερικάνικη πολυεθνική δημιούργησε την Tesla Greece στην Ελλάδα. Η Tesla Greece δημιουργήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου (εγγραφή στο Ελληνικό ΓΕΜΗ). Δημοσιογράφος του electrek.co συνομίλησε με εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρίας ο οποίος ανάφερε τα έξης: «Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ».

    Σύμφωνα με το electrec.co τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων του Tesla, ο κύριος σχεδιαστής αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο μηχανικός σχεδιασμού αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Μούρχας και ο μηχανικός σχεδιασμού προσωπικού Βασίλης Παπανικολάου, είναι απόφοιτοι του Εθνικού  Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτό το τοπικό ταλέντο ηλεκτρολογίας με γραφείο στην ελληνική πρωτεύουσα.

    O κύριος σχεδιαστής αυτοκινήτων Tesla Motors Κωνσταντίνος Λάσκαρης.

    Ο εκπρόσωπος της Tesla πρόσθεσε στο electrek.co:

    “Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ταλέντα στην επιστήμη της ηλεκτροκινητικής και τεχνολογικά πανεπιστήμια, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων”.

    Σύμφωνα με το Electrek’s Take πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και ίσως μια καλή κίνηση από την Tesla. Οι τρεις μηχανικοί που αναφέρθηκαν παραπάνω μετακόμισαν στο Palo Alto για να δουλέψουν με τους ηλεκτρικούς κινητήρες του Tesla.

    Η έμφαση στην ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήρων είναι επίσης ενδιαφέρουσα καθώς ο Tesla γίνεται γρήγορα μεγάλος κατασκευαστής ηλεκτρικών μονάδων κίνησης και άλλων ηλεκτρονικών ισχύος.

    Η Tesla έχει κατασκευάσει κινητήρες για πολλά άλλα οχήματα όπως οι ηλεκτρικές εκδόσεις των Toyota Rav4, της Smart και της Mercedes B-class και έχουν σχεδιάσει μια ολοκαίνουργια μονάδα κίνησης για το μοντέλο 3, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο Tesla Semi.



    ΣΧΟΛΙΑ