• Business

    Έκπληξη: Ο Γιάννης Μπενίσης προσλαμβάνει διεθνή εταιρία για το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ

    Γιάννης Μπενίσης. CEO ΕΥΔΑΠ

    Γιάννης Μπενίσης. Επικεφαλής ΕΥΔΑΠ


    Να και ένα καλό νέο που μας έρχεται από τον χώρο του Δημοσίου, ο οποίος ομολογουμένως δε μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες ειδήσεις: ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο σχέδιό του για πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας (και μάλιστα διεθνούς) η οποία θα αναλάβει την αξιολόγηση των γενικών διευθυντών της εταιρείας και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας επιλογής τους, παρά τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών, που ως συνήθως αντιδρούν σε μία κίνηση που θα έφερνε σαρωτικές αλλαγές και έναν νέο «αέρα» στην επιχείρηση.

    Ήδη από τις 20 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους πληρούν τα τυπικά προσόντα και πιστεύουν ότι είναι άξιοι για μία θέση γενικού διευθυντή, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα προσλάβει μια από τις καλύτερες διεθνώς εξειδικευμένες εταιρείες αξιολόγησης στελεχών για να βοηθήσει στη διαδικασία.

    Η απόφαση αυτή αποτελεί βέβαια… casus belli για τους συνδικαλιστές, κυρίως τους προσκείμενους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη Λαϊκή Ενότητα, αλλά και ορισμένους του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν πάση θυσία να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη», προσβλητική» και «πρωτοφανή στα χρονικά της ΕΥΔΑΠ» απόφαση – βέβαια, πρόκειται πράγματι για μία πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση, ωστόσο είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς είναι «απαράδεκτο» και «προσβλητικό» να υιοθετηθεί σε μία δημόσια επιχείρηση ένα σύστημα αξιολόγησης και επιλογής στελεχών που απλώς διασφαλίζει την αντικειμενικότητα της διαδικασίας…

    Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μπενίσης δε… μασάει και θα προχωρήσει απτόητος στη διαδικασία, όπως ακριβώς τη σχεδιάζει, κι έτσι, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, έως τις 16 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων. Κατόπιν θα διεξαχθεί ο έλεγχος των τυπικών προσόντων βάσει των δικαιολογητικών, που αναμένεται να κρατήσει μία εβδομάδα, ενώ κατά το διάστημα 23 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι συνεντεύξεις. Στις 15 Σεπτεμβρίου το πόρισμα της εταιρείας αξιολόγησης θα παραδοθεί στη διοίκηση, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου ειδική πενταμελής επιτροπή μελών του Δ.Σ., με βάση το πόρισμα, θα εισηγηθεί τις τελικές προτάσεις για τη στελέχωση των θέσεων των Γενικών Διευθυντών και των βοηθών Γενικών Διευθυντών.

    Έπειτα, το Συμβούλιο Διοίκησης (ατύπως), με τη βασική του σύνθεση θα επιλέξει και θα εισηγηθεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο τις θέσεις των Διευθυντών (26 Σεπτεμβρίου) και αμέσως μετά των Αναπληρωτών Διευθυντών (27 Σεπτεμβρίου). Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα επιλεγούν και οι Προϊστάμενοι.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/entones-fimes-oti-eklise-deal-tis-marinopoulos-plirofories-ke-gia-sizitisis-sklaveniti-watsa/64292

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/apofasi-ste-mporoun-na-chamogelasoun-alla-ligo/63999



    ΣΧΟΛΙΑ